Brudekjole med oneshoulder, langt ærme og en stor blomsterdetalje

BLIV INSPIRERET TIL VALG AF BRUDEKJOLE NR. 2

Flere og flere brude vælger efterhånden at have en brudekjole nr. 2 og dermed mere end en brudekjole klar til bryllupsdagen og -natten. Det kan der være flere årsager til, men man kan sige, at hvis ikke man skulle gå all in med to eller flere kjoler på sin bryllupsdag, hvornår så?
Hvis du skulle være i tvivl, er det noget, du som brud sagtens kan tillade dig. Overvejer du at have mere end en brudekjole? – Læs med her og find inspiration til din ”second dress”.

HVAD ER BRUDEKJOLE NR. 2?

Når man taler om brudekjole nr. 2, er der ofte tale om en kortere og mere dansevenlig hvid kjole, som man som brud kan skifte til efter middagen, når det er tid til at svinge hofterne. En brudekjole nr. 2 kan dog lige så vel være en lang kjole, der blot adskiller sig fra kjole nr. 1 således, at der er nyt for gæsterne at beundre i løbet af dagen.

Der kan være forskellige formål med at vælge flere kjoler til bryllupsdagen, og nogle brude har sågar også en kjole nr. 3. Det er derudover også forskelligt, hvornår på dagen man ønsker at skifte til den anden (og eventuelt tredje) brudekjole. Det afhænger af, hvilken type bryllup man planlægger, og hvad man forventer sig af sine gæster.

second wedding dress

HVORFOR HAVE MERE END EN BRUDEKJOLE?

Der kan være flere årsager til, at det vil være naturligt at skifte kjole i løbet af bryllupsdagen, idet dagen er bygget op af flere forskellige rammer og små begivenheder, der tilsammen danner brylluppet.

Dagen starter som regel med vielsen og herefter reception og efterfølgende fest. Det kan eksempelvis være, at du ønsker at have slæb på kjolen i kirken, men at det måske ikke passer til den lokation, I har valgt til den efterfølgende reception og/eller fest. Det kan også være, at drømmekjolen enten er for utraditionel eller upassende til kirken, men at du ikke helt kan give slip på drømmen om den specifikke kjole. På den måde kan løsningen være en ”second dress”.
I disse situationer vil der være kjoleskift efter vielsen eller receptionen og dermed før selve middagen går i gang. Oftest ses kjoleskiftet dog efter middagen, hvor der således skiftes til en kortere kjole. De fleste brude, der har en ”second dress”, ønsker at danse brudevalsen i den kjole de blev viet i og skifter herefter.

De fleste brude vælger en brudekjole nr. 2 for at være mere fri, når der skal danses til den lyse morgen.

Bruden kan derudover vælge at holde det hemmeligt for både gom og gæster, at der er flere kjoler i spil. På den måde er det en sjov overraskelse, der med sikkerhed vil få komplimenter til at flyde.

SKIFTER GÆSTER TØJ TIL ET BRYLLUP?

Det ses sommetider, at også gæsterne har kjole/outfitskift. Nogle gør det på eget initiativ, og ellers afhænger det af den stemning, I som brudepar har lagt for dagen med jeres indbydelse. Det kan også være, at I decideret har beskrevet en dresscode, hvor I lægger op til dette. Dette kan man i invitationen gøre ved hjælp af små detaljekort. De giver mulighed for mere uddybende at kunne forklare, hvilke forventninger, ønsker og planer I har for dagen.
Læs mere om dette og find inspiration til bryllupsplanlægningen i vores bog ”Brudens dag”.

HVILKE MULIGHEDER ER DER FOR BRUDEKJOLE NR. 2?

En mulighed i forhold til valg af ”second dress” til brylluppet kan være at transformere din primære brudekjole således, at den bliver let at have på, når I skal på dansegulvet. På den måde får du flere muligheder ud af den kjole, som er den rette for dig. Det kan også være en sjov lille detalje, og det vil spare tid i forhold til at skulle skifte hele bryllupsoutfittet.

BRUDEKJOLE MED AFTAGELIGT SKØRT

En oplagt mulighed for at transformere kjolen er ved at have et skørt udenpå brudekjolen, som kan tages af senere.
Her er der forskellige muligheder for effekt, for man kan både lave et skørt i eksempelvis silkeorganza. Det vil falde let og give volumen. Det er dog samtidig også gennemsigtigt og afslører derfor, hvad der er nedenunder. Dette kan give en ret god effekt, hvis både man har en lang eller en kort kjole under.

aftagelig overskørt giver brudekjole nr. 2

Hvis ikke man ønsker, at skørtet skal være gennemsigtigt, kan man lave det, så kjole med skørtet ligner en helstøbt kjole. Her vil det først være, når skørtet tages af, at det går op for gæsterne, at der er tale om et aftageligt skørt. Der er nærmest uendelige designmuligheder, når det kommer til sådan et skørt, så tag en snak med din brudekjoledesigner om dine ønsker.

SLIP DRESS UNDER KJOLEN

Der findes også flere bud på kjoler, hvor overkjolen er gennemsigtig, hvis den eksempelvis er lavet i blonde. Her vil bruden typisk have en underkjole – en såkaldt slip dress – under yderkjolen. Her kan man lege med længden på underkjolen, som eventuelt kunne være kortere. Det giver en fin effekt, hvor man kan ane brudens flotte ben og smukke brudesko.

brudekjole nr. 2 som slip dress under blondekjolen
brudekjole nr. 2 fremkommer under skørtet

DANSESTROP PÅ BRUDEKJOLEN

Et slæb på en brudekjole ser smukt ud – og altså, hvornår ellers har man lige mulighed for at have slæb. Til gengæld hæmmer det lidt bevægelsesfriheden, men det findes der råd for.
Der kan påsættes en lille dansestrop, hvor slæbet bliver hægtet op under numsen med en lille knap. På den måde behøver du som brud måske ikke en ekstra brudekjole at skifte til. I stedet bliver den primære kjole gjort mere praktisk og klar til dansegulv og brudevals.

Der findes også dansestropper, hvor det er meningen, at selve stroppen bindes rundt om armen. Denne type dansestrop er umiddelbart ikke anbefalelsesværdig. Det skyldes, at den blokerer og låser den arm, som den sidder på, og gør det besværligt at bevæge armen frit.
Denne type dansestrop hiver også slæbet op, så det kommer til at falde på en måde, hvor det virkelig bliver tydeligt, hvis slæbet er blevet beskidt, og det er man ikke ligefrem interesseret i at vise frem.

TODELT BRUDEKJOLE – SKIFT UNDERDELEN

En todelt brudekjole kan også virkelig give god mulighed for transformation. Her kan man eventuelt nøjes med at skifte underdelen sålædes, at overdelen forbliver den samme. Hvis man er til det, kan man give den gas med et kæmpe skørt til at starte dagen på og til at have på op ad kirkegulvet. Herefter kunne man skifte til et smallere skørt til reception/fest og sidst på aftenen igen skifte til en kort nederdel.
Det er ikke alle steder, der fører todelte brudekjole. Hvis du får din brudekjole designet og skræddersyet kan alt til gengæld nærmest lade sig gøre. Sammen med din designer kan du finde frem til den helt rigtige løsning for dig.

KORT BRUDEKJOLE

En anden mulighed er at investere i to helt forskellige kjoler og virkelig sætte wow-faktor på jeres bryllup ved at overraske gæsterne med endnu et bryllupsoutfit. Det kan eksempelvis være at skifte til en kort kjole. Her ses det ofte, at man giver den fuld skrald på bling, pailletter og perler, men man kan også gå en anden retning, hvor kjole nr. 2 er mere enkel, og hvor der så i stedet er mulighed for virkelig at give den gas med tilbehør og skiftesko.

Kort brudekjole til brudekjole nr. 2
Kort brudekjole

Det smarte ved at transformere eller skifte til en kortere brudekjole ud på natten er, at det giver mulighed for også at skifte brudeskoene og danse videre i eksempelvis dine yndlings sneakers. Brudekjolens længde fortil er bestemt af højden på dine bryllupssko. Hvis du skifter fra sko med en høj hæl til flade sko, vil kjolen derfor højst sandsynlig blive for lang.

Selv hvis du vælger to eller måske endda tre kjoler til dit bryllup, så gør dem alle til dine brudekjoler. Gør en dyd ud af at samle minder i hver af dem, så du kan se tilbage og glædes ved dine kjoleskift.

Vi vil glæde os til at byde dig velkommen i vores atelier til en brudekjolekonsultation samt en snak om både din brudekjole nr. 1 og brudekjole nr. 2. Vi har bobler på køl og afsætter to timer til et uforpligtende møde.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.​

Har du lyst til at prøve brudekjoler? 

 

Book en tid og prøv vores eksklusive brudekjoler i atelieret i Aarhus.

 

En brudekjolekonsultation hos os er uden beregning og vi har altid kun en brud inde ad gangen.⁠


Vi har også altid cava på køl, så du skal blot finde en tid, der passer dig. 


Book din tid online nu.