Buch Couture Brudekjole på trappen ved Dokk1 - Kopi

BRUDEKJOLE TIL RÅDHUSET (INSPIRATION)

Skal du giftes på rådhuset? Størstedelen af vielserne i Danmark er borgerlige, men det gør dem bestemt ikke mindre smukke, og smukke vielser bør understreges af smukke brudelooks. Har du overvejet, hvordan din brudekjole til rådhuset skal se ud? Læs med og lad dig inspirere her, hvor vi har samlet vores bedste bud på, hvordan din brudekjole og dit brudelook til rådhuset kan se ud.
Kort brudekjole

HAR MAN BRUDEKJOLE PÅ TIL RÅDHUSBRYLLUP?

Langt de fleste klæder sig fint på, når de skal giftes på rådhuset, men ikke alle rådhusbrude har en traditionel hvid brudekjole på.
En vielse kan dog være en god anledning til at få taget gode billeder af jer som par, så I har minder fra dagen. Det kan I gøre, uanset om I blot skal videre og have hotdogs i den lokale bod, eller hvis I har planlagt et fint selskab efterfølgende. Der vil med sikkerhed komme virkelig fine billeder ud af det, hvis I gør jer umage.

”You can never be overdressed or overeducated” – Oscar Wilde
blondebrudekjole med pailletter

Der kan være mange årsager til at vælge en borgerlig vielse, men en vielse er en festdag, uanset om det foregår i kirken eller borgerligt på rådhuset. Derfor er der absolut heller ingen grund til ikke at klæde sig fint på.

Der er efterhånden også flere og flere, som vælger først at blive borgerligt viet og efterfølgende velsignet i kirken. Dette har Buch Couture-brud Caroline Schack og hendes mand Mathias eksempelvis valgt at blive.
På den måde har man lige pludselig to forskellige festdage at mindes, hvilket ligeledes giver Caroline mulighed for at give den gas med to forskellige brudekjoler.

Til den borgerlige vielse i haven i sommeren 2021 havde Caroline fået designet en kort hvid brudekjole hos Buch Couture. Brudekjolen omfavnede Carolines gravide mave og passede perfekt ind i rammerne omkring vielsen.

caroline schack brudekjole til rådhuset
brudekjole til rådhuset
caroline schack brudekjole til rådhuset

RÅDHUSBRYLLUP – HVILKEN KJOLE SKAL DU VÆLGE?

Alle muligheder er åbne, når det kommer til at vælge din brudekjole til rådhuset. Året siger 2022, og med det følger en frihed til at vælge lige nøjagtig, hvad du har lyst til.
Ikke desto mindre vil det, de fleste nok associerer med en brudekjole til rådhuset, være en kortere kjole.
Flere af 2022-kollektionskjolerne fra Buch Couture vil være særdeles velegnede til netop dette formål. Brudekjolerne bliver skræddersyet til hver enkelt brud, og der er derfor mulighed for at lave personlige ændringer som eksempelvis en ændring af længden på kjolen.

Vores 2022-kollektionsbrudekjoler Thilde, Bjørg og Astrid er alle tre helt oplagte som bud på brudekjoler til rådhuset.

brudekjole med ærmer

Thilde er vores 2022-brudekjole med lange statement-ærmer og dyb firkantet ryg. Der er påsat ferskvandsperler langs lynlåsen på ryggen samt ved håndleddet.
Vi ser for os en rådhusbrud i en kortere version af denne brudekjole. Den er måske kortet af ved anklerne, så man lige kan se et par smaragdgrønne stiletter. Bruden har løst let-krøllet hår, et stort smil på læben og et glas champagne i hånden.

Astrid er en helt enkel 2022-kollektionsbrudekjole med dyb ryg og et skørt med blødt fald. Ærmerne er lange og med et lille puf foroven.
Forestil dig her en brud bærende en kortere version af kjolen. Hun har opsat hår og bærer et langt slør. I den ene hånd har hun en stor, luftig og farverig buket, og i den anden har hun sin nygifte.

plus size brudekjole med ærmer

Bjørg er vores 2022-brudekjole med lange pufærmer, bådudskæring og slids bagpå.
Med de fineste detaljer som slåede knapper ved ærmet og en smal silhuet forestiller vi os en brud i denne brudekjole, som bærer den med rank ryg og et smil på læben. Hun har en stram knold, og med sig har hun sin yndlingstaske med signaturlæbestiften i.

Bjørg er i forvejen designet som en kortere brudekjole, men alle kjolerne egner sig fint som kortere modeller. De er simple i deres udtryk og kan alle kortes af til den længde, der passer til dig.

2022-kollektionsbrudekjolen Mathilde er også et virkelig godt bud på en brudekjole til rådhuset. Den simple slip-dress i 100% silkesatin smyger sig om kroppen og passer til den afslappede og cool rådhusbrud. Selv i sin fulde længde og med det lille slæb er denne kjole ikke for meget at have på som brudekjole til rådhuset.

brudekjole til rådhuset

Hvis du som brud synes Mathilde er fantastisk, men gerne vil have lidt mere på armene, har vi designet et godt bud på en bluse, som løfter udtrykket på kjolen. Det er vores Mathilde-blouse. Dette sæt ville være meget passende at have på, hvis du skal giftes på rådhuset. Det er fint, moderne og eksklusivt, men samtidig er det også afslappende og behageligt.

brudekjole til rådhuset
brudekjole til rådhuset

Et andet godt bud på en styling over Mathilde-kjolen er vores 2022-brudekjole Sofie. Sofie er en blondebrudekjole i to lag. Det inderste lag er med perler og pailletter, og udenpå er et lag fin blonde. Denne kombination af blonde giver brudekjolen et meget smukt udtryk, der nærmest minder om overfladen på et isbjerg.

Denne blondebrudekjole er virkelig smuk med en kort udgave af Mathilde-kjolen inderst, og du vil med dette valg få en brudekjole, som vil være smuk, uanset hvor I skal vies. Se bare herunder, hvor vores fine Buch Couture-brud Sofie, som kjolen er opkaldt efter, bærer denne kombination.

Se flere kjoler – og bliv inspireret til at finde din brudekjole til rådhuset – i galleriet med vores 2024-brudekjolekollektion ”AN OCEAN OF LOVE”.

FORFØR MED TILBEHØR

Har du valgt en mere enkel brudekjole til dit bryllup på rådhuset, kan du med fordel give den lidt gas med tilbehøret. Hvis du har valgt en kort kjole, giver det eksempelvis anledning til at iføre dig de smukkeste sko, du kan finde.
Du kan også lege lidt med tanken om at tilsætte en kæmpe sløjfe til din kjole eller et fint slør. Til en kort brudekjole vil disse muligheder virkelig skabe en wow-effekt!
Et slør kan med fordel både være vildt langt, så det på en måde udgør et slæb, eller du kan skabe et statement-look med et helt kort slør.

luftigt slør
kysseslør

ANTI-BRIDE

Nutidens brud er helt sig selv. Vi hylder de brude, som gør det, de har lyst til – ifører sig det, de har lyst til.
Så længe du træffer dit valg baseret på, hvad du har lyst til, og hvad I som brudepar drømmer om, så er der ikke noget rigtigt eller forkert. I princippet vil alle ovenstående forslag lige så vel kunne bruges til et kirkebryllup, et bryllup på stranden eller et helt tredje sted.
Hvem siger for resten også, at det skal være en kjole? Et lækkert hvidt jakkesæt eller en buksedragt vil også være helt fantastisk.

Det er dig, der er bruden – det er dig, der bestemmer!
Det samme gælder, hvis du har lyst til at gå all-in på brudekjolen til rådhuset. Du kan sagtens vælge en overdådig brudekjole, når du skal giftes på rådhuset.
Du finder meget mere inspiration til at finde frem til den rette brudekjole for dig i vores store brudekjoleguide.
Smuk sommer brudekjole med den fineste blonde med blomster og sommerfugle

SKAL MAN HAVE EN HVID BRUDEKJOLE?

Der er som sagt ikke noget rigtigt eller forkert, når du skal træffe beslutningen om hvilken brudekjole, der er den rette for dig og for den sags skyld, hvilken farve der er den rette til kjolen. Brudekjolen skal jo netop afspejle, hvem du er – uanset hvor du skal vies, og hvem du skal vies med.
Hvis du er meget traditionel, kan det være, at du drømmer om en klassisk hvid kjole. Har du været gift før, kan det være, at du gerne vil tilføje lidt farve. Det kan også være, at du kun går i lyserødt til hverdag og derfor ønsker en lyserød brudekjole.
På din bryllupsdag er du per definition en brud, så hvad end du vælger at iføre dig, bliver det til et brudelook.

Kontakt os for en konsultation, så kan vi sammen skabe det rigtige brudelook for netop dig.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.​

Har du lyst til at prøve brudekjoler? 

 

Book en tid og prøv vores eksklusive brudekjoler i atelieret i Aarhus.

 

En brudekjolekonsultation hos os er uden beregning og vi har altid kun en brud inde ad gangen.⁠


Vi har også altid cava på køl, så du skal blot finde en tid, der passer dig. 


Book din tid online nu.