moderne brudekjole med lange ærmer

BRUDEKJOLE-TRENDS 2022 (INSPIRATION)

Hvilke brudekjole-trends vil vi se til bryllupperne i år 2022? Man kunne måske fristes til at tro, at brudekjoler er noget, der er forbundet med så mange traditioner, at der nærmest er stilstand i udviklingen. Tro om igen!
Brudekjole-trends afspejler det samfund, vi lever i, præcis lige som andre tendenser i samfundet.
Så læs med og bliv klogere på, hvad en moderne brudekjole anno 2022 er.

HVILKE BRUDEKJOLE-TRENDS SES I BRUDEKJOLER I 2022?

Vi ser en række brudekjole-trends for 2022. Disse tendenserne bliver ofte kombineret på kryds og tværs. En brudekjole kan sagtens være både enkel, luftig og med lange ærmer, hvilket du eksempelvis vil komme til at læse, at vores 2022-kollektionsbrudekjole Thilde er.
Eller som vores kollektionskjole Maguritte, der med sin tætsiddende silhuet og pailletbroderede blonde, også repræsenterer flere brudekjole-trends for 2022.

I 2022-brudekjolekollektionen fra Buch Couture vil man ofte finde mere end en tendens repræsenteret i hver enkelt kjole.

ENKLE BRUDEKJOLER

De helt enkle brudekjoler vinder for alvor indpas i disse år. Det er brudekjoler, som virkelig giver mulighed for at give den gas med smykker, sko, slør og andet tilbehør. En helt enkel brudekjole kan på den måde blive meget personlig, selvom selve udtrykket på kjolen er meget rent.

moderne brudekjole med slør
enkel brudekjole med slør

En enkel brudekjole kan dog sagtens have fine detaljer og stadig være enkel. En brudekjole i glat silkesatin som eksempelvis vores 2022-kollektionskjole Bjørg. Brudekjolen har en enkel og moderne silhuet, men med lange pufærmer, der gør, at den adskiller sig fra andre enkle brudekjoler.
Ærmerne er en ret markant detalje, men det, at der eksempelvis ikke er blonde på kjolen gør, at kjolen forbliver enkel. Det betyder, at selvom man ønsker en helt enkel brudekjole, kan man godt lege lidt med silhuetten.

moderne brudekjole med lange ærmer i silke satin
eksklusiv enkel brudekjole med lange ærmer i silke satin

I de enkle brudekjoler kan det ofte også være små detaljer som eksempelvis ferskvandsperler og slåede knapper, der gør den store forskel. De små detaljer kan være med til at give en eksklusiv følelse og afslutning på brudekjolen.

Et andet godt eksempel på en enkel brudekjole, hvor detaljer er afgørende, er vores 2022-kollektionsbrudekjole Ida. Materialet er en lækker blød silke med en lille smule tekstur. Ved første øjekast er silhuetten og udtrykket meget enkelt.
Brudekjolen har bådudskæring øverst foran og en tætsiddende silhuet, men flere detaljer er med til at løfte udtrykket på kjolen. En anderdeles dyb ryg og en slids foran gør kjolen mindre konservativ. Som afslutning ned langs ryggen er kjolen afsluttet med ferskvandsperler. Den moderne og enkle brudekjole bliver dermed feminin og sexet på en underspillet måde.

moderne eksklusiv brudekjole med slids
moderne brudekjole med slids
moderne brudekjole med åben ryg

En blondebrudekjole kan dog også sagtens være enkel og moderne. Her er det afgørende silhuetten. Hvis silhuetten er forholdsvis enkel og faktisk også forholdsvis tætsiddende, kan kjolen have et enkelt udtryk. Hvis der kommer for meget fylde i kjolen, syner kjolen i sig selv mere overdådig, hvorimod en tætsiddende brudekjole syner lettere i udtrykket.

blonde brudekjole med lange ærmer
Eksempler på enkle brudekjoler med blonde er vores 2022-kollektionsbrudekjoler Sofie og Savannah. Sofie-kjolen, som ses ovenfor, er ren i sit udtryk med sin høje hals og de lange ærmer. Den består af to lag blonde, der får kjolens overflade til næsten at fremstå som et isbjerg. Savannah er en enkel statement-kjole, hvor blonden er markant, men silhuetten meget enkel.
blonde brudekjole med lange ærmer i tætsiddende silhuet
moderne blonde brudekjole med lange ærmer

LUFTIGE BRUDEKJOLER

En stor brudekjole-trend for 2022 er de mere luftige brudekjoler. Her spiller materialevalget en stor rolle.
Det luftige udtryk i brudekjolerne kan opnås ved eksempelvis at vælge en silketaft. Dette materiale er let, sprødt og med en lettere teksturpræget overflade. Hvis man vælger en helt enkel kjole i dette materiale, er det helt klart et statement.

enkel brudekjole med lange ærmer
moderne brudekjole med lange ærmer

Det luftige udtryk kan også opnås med et materiale som eksempelvis silkeorganza, som er et meget let og ret gennemsigtigt materiale. Vi har designet både et overskørt og en bluse i dette materiale. Tilbehør som kan sættes til flere forskellige kjoler. Dermed kan man skabe en ekstra dimension og volumen til en måske ellers enkel kjole.
Vi har i dette materiale også designet et par slør, som ligeså kan skabe wow-effekt med deres luftige udtryk.

enkel brudekjole med overskørt
enkel brudekjole med overskørt
moderne eksklusiv brudekjole med bluse
moderne og enkel brudekjole med lange ærmer og kort slør
moderne og enkel brudekjole med lange ærmer og kort slør

BRUDEKJOLER MED LANGE ÆRMER

En brudekjole-trend for 2022, vi ikke kommer uden om, er de lange ærmer på brudekjoler. Det er ofte virkelig klædeligt og elegant med ærmer på brudekjolen. Det gælder både helt traditionelle stramme ærmer, ærmer med lidt puf eller skulpturelle ærmer.

enkel brudekjole med lange ærmer i plussize
På brudekjolerne i 2022 bliver der nemlig eksperimenteret og leget lidt med silhuetterne på ærmerne. På de mere enkle kjoler, som vi tidligere er blevet klogere på, vil der især blive leget med de lange ærmer. Vi så blandt andet, hvordan de store voluminøse pufærmer med manchet og slåede knapper udgjorde en markant detalje på vores kollektionsbrudekjole Bjørg.
eksklusiv enkel plussize brudekjole med lange ærmer i silke satin
eksklusiv enkel brudekjole med lange ærmer i silke satin

På vores kollektionsbrudekjole Thilde gælder det ligeså, at silhuetten på ærmerne udgør en detalje. Her er der tale om meget lange ærmer med slids. En lille ferskvandsperle understreger slidsen, og man kan nærmest kun drømme om, hvor smukke disse ærmer vil syne med din brudebuket eller et glas champagne i hånden.

lange ærmer på brudekjole i silke taft med ferskvandsperle
langærmet moderne brudekjole med slæb
enkel brudekjole med lange ærmer

Hvis man har valgt en brudekjole med blonde, vil det være oplagt at bruge kanten på blonden som afslutning på ærmerne og andre kanter rundt om på brudekjolen. Se eksempelvis vores 2022-kollektionskjoler Maria og Sofie, som har udgangspunkt i den samme blonde.
Sofie har blondekanten som afslutning på både kraven og de lange ærmer.
På Maria kjolen er blonden brugt som en lille flæse på ærmet og selvfølgelig som kant nederst på ærmet. På begge kjoler går ærmerne lidt ned over håndfladerne. Det skaber lidt længde til kroppen samt ekstra fokus på den fine kant.

blonde brudekjole med lange ærmer
blonde brudekjole med lange ærmer
blonde brudekjole med lange ærmer
blonde brudekjole med lange ærmer og krave

BRUDEKJOLER MED TÆTSIDDENDE SILHUET

Den tætsiddende silhuet er heller ikke til at komme uden om, når vi taler brudekjole-trends for 2022. Denne silhuet er klædelig til de fleste kropstyper, idet designet på en tætsiddende brudekjole kan variere en del. Eksempelvis er kollektionskjolerne Maguritte og Mathilde meget forskellige i deres udtryk, men begge brudekjoler har en tætsiddende silhuet.

Maguritte er vores nyfortolkning af den klassiske corsagekjole. Den bliver trukket i en nutidig retning, netop fordi skørtet er smalt. Ofte ses corsagekjoler med langt mere voluminøse underdele. Netop corsagedelen gør, at flere forskellige kropstyper ser smukke ud i kjolen. Stiverne i corsagen skaber en smuk silhuet og udglatter. Blonden er derudover som skabt til denne kjole, hvor der øverst er fyldt med pailletbroderede blomster, som lige så stille får mere afstand nederst på kjolen.

blonde brudekjole med corsageoverdel
blonde brudekjole med corsageoverdel

Mathilde derimod er mere afslørende. Her er der tale om en helt enkelt slip-dress i silkesatin, der smyger sig om kroppen. Brudekjolen leder tankerne hen på 90’erne, men er opdateret til at være en helt eksklusiv udgave. Igen en enkel kjole i helt smal silhuet, hvor der virkelig er mulighed for at sætte et personligt præg på looket.

enkel brudekjole
enkel brudekjole
enkel brudekjole
Læs mere om eksempelvis kropstyper og find de bedste råd til at finde din drømmebrudekjole i den store brudekjoleguide.

HVORDAN SKAL DIN 2022-BRUDEKJOLE SE UD?

Måske er du allerede nu blevet inspireret til, hvordan din 2022-brudekjole skal se ud. Det er altid godt at lade sig inspirere af de nyeste tendenser. Måske du har drømt om din brudekjole, siden du var helt lille, men samfundet, bryllupsmoden og din personlighed har helt sikkert ændret sig, siden du første gang drømte om en brudekjole.

Det kan være en idé at bruge lidt tid på at reflektere over din personlige stil, så du får din personlighed ind i din brudekjole. På den måde kan du måske også lettere finde frem til, hvad der føles rigtigt for dig, når du er ude at prøve brudekjoler.

Uanset hvilke tendenser der er fremme, handler det om, at du føler dig som den allerbedste udgave af dig selv på din bryllupsdag.

I brudemoden anno 2022 finder vi også de mere klassiske elementer, som måske er noget, du har drømt om i din brudekjole.
Selv klassiske elementer kan dog opdateres og sammensættes til nye smukke brudekjoledesigns. Den dybe ryg kan eksempelvis få en firkantet udskæring i stedet for en klassisk V-udskæring, eller den klassiske blonde kan piftes op med et lag glitter indenunder.

BRUDEKJOLER MED DYB RYG

Mange brude ønsker, at der skal være fokus på ryggen på den ene eller den anden måde. I de brudekjole-trends vi ser i 2022, gør dette sig gældende med den dybe rygudskæring.

Vores kollektionskjole Ida, som også er beskrevet tidligere, må virkelig siges at have en dyb ryg. Udskæringen på denne kjole er anderledes end på andre brudekjoler med dyb ryg. Øverst på ryggen mødes den nemlig igen, så der er mere en form for åben ryg. Dette gør, at kjolen er lettere at have på i praksis, idet du ikke skal bekymre dig, om kjolen falder ned fra skuldrene, som er en risiko ved almindelige kjoler med dyb ryg.
Hvis du vælger en kjole med meget dyb ryg, anbefaler vi, at du sikrer, at kjolen bliver, hvor den skal, med et lille stykke tape.

brudekjole med åben ryg og ærmer
brudekjole med åben ryg og ærmer

Oftest ses den dybe ryg som en V-udskæring, hvilket er meget klassisk og det sikre valg, da det passer godt til mange kropstyper. Et nyt twist på den dybe ryg er dog at lave en firkantet udskæring. Det ser man på vores kollektionsbrudekjole Thilde.
Materialevalget her gør, at den firkantede udskæring står helt skarpt med et meget moderne og enkelt udtryk.

enkel brudekjole med lange ærmer og dyb ryg

BRUDEKJOLER MED SLÆB

Behøver vi sige mere? En af de mest klassiske detaljer på en brudekjole må da være slæbet, og med et slæb er der talrige muligheder. Det kan være kort og petit til lige at skabe lidt længde på kroppen, eller det kan være fyldigt, langt og stort.
Vores kollektionsbrudekjole Sigrid har netop et fyldigt og bredt slæb. Der er blonde på hele kjolen, og blondens organiske kant er da også brugt som afslutning på slæbet.

blonde brudekjole med slæb

BLONDEBRUDEKJOLER

Blonde er absolut ikke bare blonde, men inden for brudemoden er blonder til gengæld altid et hit.
Der er virkelig forskel på blonde, og det, som nogen kategoriserer som en rigtig mormor-blonde, er måske en blonde, som, andre vil mene, er en moderne blonde.

Når du er til brudekjolekonsultation hos Buch Couture, er der virkelig mulighed for at dykke ned i de forskellige blonder, mærke dem og prøve dem på. For som sagt er der virkelig forskel. Herunder er samlet en række billeder af vores forskellige blondekjoler fra 2022-kollektionen, så man virkelig kan få et overblik over forskellige muligheder, når det kommer til blonde.

Brudekjolernes design varierer selvfølgelig fra kjole til kjole, men læg gerne mærke til, hvordan hver enkel blonde passer til netop designet fra kjolen. I designprocessen kan det variere, om vi designer kjolen først og senere matcher blonden til, eller vi har blonden som udgangspunkt og designer noget ud fra den. Vi gør os dog meget umage for at skabe et sammenhængende og smukt udtryk på hver enkelt kjole.

blonde brudekjole med ærmer
brudekjole med blonde overdel og ærmer
brudekjole med paillet blonde og dyb ryg
blonde brudekjole med paillet blonde og dyb ryg
brudekjole med blonde og corsage overdel
blondebrudekjole med v hals
blondebrudekjole med lange ærmer og knapper bagpå

Der er meget arbejde i en blondebrudekjole. Ved nogen blonder er der meget håndsyning, og ved andre handler det om at udnytte blondens fulde potentiale og eventuelt kanten på blonden.

På vores 2022-kollektionsbrudekjole Emily har vi eksempelvis også virkelig været inde at arbejde med blonden. Kjolen får et let og sexet udtryk gennem blondetoppen, hvor vi har været inde og placere blondeblomster helt strategisk, således at de dækker brysterne. Dette er en kjole, som skal prøves på, og her får man igen det bedste fra flere forskellige tendenser. En enkelt underdel, en tætsiddende kjole og en overdel med blonde, der er afslørende uden at afsløre alt.

brudekjole med blondeoverdel
moderne blonde brudekjole

Når man arbejder med blonder, er der alverdens muligheder. Et eksempel vil være at lægge flere lag blonde over hinanden. Det er noget vi ofte bruger, når vi skaber couture-brudekjoler. Et eksempel her er designsamarbejdet med instagrammer Susan Milo. Hendes brudekjole havde et lag glitterblonde under en grovere broderet blonde.

blonde brudekjole med v hals og a form

Foto af: Capturing Moments

I 2022-kollektionen er det dog også muligt at finde en brudekjole, hvor vi har leget med blondesammensætning. Det er brudekjolen Sofie, som vi tidligere kort har været inde på. Her er en perle- og pailletblonde sat under en blød, let og feminin blonde. De små huller i den yderste blonde er lige akkurat så store, at de små perler titter ud flere steder, og pailletterne skinner ligeledes ud gennem blonden.

eksklusiv blonde brudekjole med lange ærmer
Ovenfor er dermed to vidt forskellige bud på blondesammensætninger i brudekjoler. Det giver virkelig mange muligheder, når flere blonder sættes sammen på denne måde, og det er en detalje, som virkelig kan gøre en brudekjole helt personlig.
DEN ROYALE FØLELSE

Bryllupsdagen er en eventyrlig dag. Du (og din forlovede) er midtpunkt, og derfor er det absolut ingen skam at have lyst til at føle sig lidt royal. Det kan også sagtens forliges med, at vi taler om brudemode anno 2022.

Brudekjolen Victoria fra vores 2022-kollektion er bestemt en dronning værdig – deraf også navnet på kjolen. Overdelen består af en kraftig perlebroderet blonde med håndlavede knapper ned langs ryggen. Den høje hals, raglanærmerne, corsageunderdelen og det store tylskørt understreger det royale udtryk. En brudekjole, der på en og samme tid er både moderne og tidløs.

brudekjole med prinsessesnit og blonde overdel
prinsesse brudekjole med blonde og tylskørt og slør
prinsesse brudekjole med blonde og tylskørt og slør

Hvis du har lyst til at gå all in på denne tendens, kan du tilføje et slør med et royalt udtryk. Du kan vælge at sætte et overdådigt slør til en overdådig brudekjole, som vist til Victoria-kjolen ovenfor.
Du kan også vælge at sætte et royalt slør til en mere enkel brudekjole, hvis du ønsker et lidt mere nedtonet, men stadig royalt look.

enkel brudekjole med slør
enkel brudekjole med blonde slør

Det royale udtryk kan netop godt opnås uden, at du behøver et kæmpe tylskørt med et tre meter langt slæb. Du kan udover slør opnå looket ved at tage andre enkelte elementer med, som eksempelvis den høje hals. En stram kjole kan få et royalt udtryk ved at tilføje en høj hals, som på vores kollektionskjole Sofie.

brudekjole med lange ærmer blonde og pailetter
Et andet bud på at skabe et royalt udtryk vil være med en hårbøjle med håndformede blomster. Det kan lede tankerne hen på en dronningekrone eller et diadem. Blomsterne på hårbøjlen formes i hånden i silke og sættes herefter sammen. Vi designer gerne en hårbåndskrone personligt til dig.
brud med blomster hårpynt i silke

Skal vi hjælpe dig med at finde din 2022-brudekjole? Book en brudekjolekonsultation, så afsætter vi to timer til, at du og dine veninder kan komme forbi til kjoleprøvning, et glas cava og en snak om brudekjole-trends anno 2022.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.​

Har du lyst til at prøve brudekjoler? 

 

Book en tid og prøv vores eksklusive brudekjoler i atelieret i Aarhus.

 

En brudekjolekonsultation hos os er uden beregning og vi har altid kun en brud inde ad gangen.⁠


Vi har også altid cava på køl, så du skal blot finde en tid, der passer dig. 


Book din tid online nu.