dåbskjole 3

Dåbskjoler

Hos Buch Couture laver vi moderne, stilfulde og elegante brudekjoler. Det er vores varemærke. Men vidste du godt, at vi faktisk også laver dåbskjoler? Ofte har familier en dåbskjole, der går i arv i generationer, og det synes vi kun er en smuk ting. Men har du ikke en arve-dåbskjole, så kunne det måske være, at du skulle starte traditionen nu? Men hvor stammer dåbskjolen egentlig fra? Og hvad betyder dåben egentlig? Det kan du læse lidt mere om herunder. 

Dåbskjolens længde

Dåbskjolens historie går helt tilbage til 1600-tallet, hvor man dengang neddybbede barnet i dåbsvandet. For at holde dem efterfølgende varme blev de svøbt i et såkaldt Kristentæppe. I løbet af 1700-tallet blev dette tæppe til en kristenpose, så det lille barn bedre kunne holde varmen. I løbet af 1800-tallet fandt man på at åbne poserne forneden, og selvom det var almindeligt at bruge poser i forskellige farver, blev det adelens modetendenser der prægede borgerskabet. Siden 1890erne har vi altså i Danmark haft lange hvide dåbskjoler.
Dåbskjolen er altså en gammel tradition, som blev skabt for at holde spædbarnet varmt.

Hvornår skal man holde barnedåb? 

Inden for de første 6 måneder af barnets liv skal den døbes eller navngives. I gamle dage blev børnene døbt nogle få dage eller uger efter fødsel, men i dag er barnet typisk 3-4 måneder. Denne tradition er faktisk ny. For eksempel blev dronning Margrethe døbt kun 28 dage efter sin fødsel, mens prins Christian var lidt mere end 3 måneder, da han blev døbt.

Hvad betyder dåben? 

Barnedåben er et kristent ritual, som betyder, at barnet bliver en del af den kristne menighed. Det vil sige, at når du, far eller gudmor/gudfar svarer ”ja” på præstens spørgsmål, siger du ja til, at barnet bliver døbt i den kristne tro. I Danmark er det meget almindeligt at blive døbt, og i dag er det ikke nødvendigvis med det kristne budskab, at forældre lader sit barn døbe, men nærmere fordi det er en tradition.

Hvis du vil vide mere om dåben, kan du finde mere her

Ønsker I at få designet og syet jeres helt egen familie-dåbskjole? Det kan I få hos Buch Couture! Book et møde, så vi kan snakke lidt om jeres drømme og ønsker for dåbskjolen. Du kan booke tid her

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.​

Har du lyst til at prøve  brudekjoler?

 

Book en tid og prøv vores eksklusive brudekjoler. 

Finder du ikke den helt rigtige, så designer vi en specielt til dig. 

 

Book tid til din brudekonsultation nu.