Prinsesser i England

Hvad var de kongeliges ”something old, something new, something borrowed, something blue”

I England håndhæver man den gamle tradition om ”something old, something new, something borrowed and something blue”. Det gælder også for de kongelige, og jeg har derfor valgt at dykke ned i hvad de kongelige bar til deres bryllup som noget gammelt, noget nyt, noget lånt og noget blåt. Har du lyst til først at læse om traditionen, kan du gøre det her

Kate 

Catherine Elizabeth Middleton, også bedre kendt som Kate, blev 29. april 2011 gift med prins William i Westminster Abbey i London. 

Something old
Som ”noget gammelt” valgte Kate at få broderet sine blonder med en helt særlig og gammel teknik. Designeren Sarah Burton fra Alexander McQueen brugte traditionelt Carrickmacross-håndværk til at lave kjolen. Et håndværk som er gammelt og traditionsrigt, og som man brugte helt tilbage i 1800-tallet. Blonderne på Kates kjole, blev håndappliceret på silkenet, og de anvendte blomstermotiver var roser, påskeliljer, kløver og tidsler, som repræsenterede England, Wales, Nordirland og Skotland.

Something new
Som ”noget nyt” fik Kate et par diamantøreringe af sine forældre, som hun bar til brylluppet. Øreringene forestillede egetræsblade, med dråbeformede vedhæng, hvori et agern hang i midten – et design som var inspireret af Kates families våbenskjold. Desuden repræsenterede egetræsbladene styrke, samt Kates hjemstavn, West Birkshire.

Something borrowed
Det er efterhånden en tradition, at dronning Elisabeth udlåner et diadem til bruden, når der er bryllup i den engelske kongehus. Det gjaldt naturligvis derfor også Kate, da hun blev gift med den engelske tronfølger, William. Kate bar et diamantdiadem med navnet ”halo” fra 1936. Diademet er lavet af Cartier og var en gave til dronning Elizabeth, dronningemoderen, som lige som Kate, var ikke-kongelig, da hun blev gift med prins Georg (den senere Georg 6.).

Something Blue
Udover Kates smukke forlovelsesring, som tidligere tilhørte prinsesse Diana, havde Kate fået syet et lille blåt bånd ind i kjolens foring.

Meghan 

I USA er det også en tradition, at bruden bære noget gammelt, nyt, lånt og blåt. Og det var heller ikke undtagelsen for Kates svigerinde, Meghan, da hun den 19. maj 2018 giftede sig med prins Harry.

Something old & Something borrowed
Som noget gammelt valgte Meghan at slå to fluer med et smæk. Som Kate, fik hun nemlig lov til at låne et diadem af dronning Elisabeth, og dette blev derfor både til hendes ”something old” og ”something borrowed”. Diademet var fra 1932 og tilhørte oprindeligt dronning Mary, dronning Elisabeths farmor.

Something new
Denne kategori er den letteste at tjekke af, og det gjaldt også for Meghan. Hendes ”noget nyt” var brudekjolen, samt de diamantøreringe og diamantarmbånd hun bar til bryllupsceremonien. Øreringene og armbåndet var lavet af Cartier, og var en bryllupsgave til Meghan.

Something Blue
Ligesom Kate valgte Meghan at få syet et blåt stykke stof ind i foret af sine brudekjole. Det blå stykke stof skulle komme fra Meghans kjole, hun havde på på sin første date med Harry.
Desuden valgte Meghan at have forglemmigej i sin brudebuket – små fine blå blomster, som i øvrigt var Dianas yndlings blomster.

Til aftenens ceremoni bar Meghan desuden en stor cocktailring med lyseblå ædelsten af akvamarin, som tidligere havde tilhørt prinsesse Diana.

Diana 

Den 29. juli 1981 blev Diana Frances Spencer gift med Charles, prinsen af Wales. Til sit bryllup bar Diana en kjole lavet af elfenbenssilke fyldt med palietter, blonder og hele 10.000 perler. Hendes slæb var 25 fod (7,62 meter), og det længste i det engelske kongehus historie. Diana påskønnede den gamle tradition, og fik da også afkrydset alle fire kategorier.

Something old
Dianas ”gamle” var et stykke antik håndlavet carrickmacross-blonder, der tidligere var ejet af dronning Mary, Charles´oldemor. Samme håndværk, som Kates blonder blev broderet med, og samme dronning som Meghans diadem havde tilhørt – en fin hyldest til Diana fra begge svigerdøtre.

Something new
Som noget nyt blev Dianas kjole fremstillet af nyt spundet silke fra Lullingstone silkefarm i Dorest.

Something borrowed
Til sit bryllup bar Diana et arvesmykke, nemlig The Spencer Tiara, som familien havde ejet i mere end et århundrede.

Something blue
Diana fik syet en lille blå sløjfe i taljen på sin brudekjole.


Har du lyst til at læse mere om de engelske prinsesser? Læs her om de kongelige bryllupsregler. 

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.​

Har du lyst til at prøve  brudekjoler?

 

Book en tid og prøv vores eksklusive brudekjoler. 

Finder du ikke den helt rigtige, så designer vi en specielt til dig. 

 

Book tid til din brudekonsultation nu.