Valentinsdag

Hvorfor fejrer vi Valentinsdag?

Glædelig Valentinsdag! Dagen hvor vi fejrer og hylder kærligheden, og skriver søde kort til den man elsker. Men hvorfor fejrer vi egentlig Valentinsdag? Er det bare et smart trick fra blomsterbutikkerne? Nej… Sankt Valentin var en rigtig person, og nu skal du høre, hvorfor vi fejrer Valentinsdag.

Hvem var Valentin? 

Egentlig ved vi ikke med 100 % sikkerhed, hvorfor vi fejrer Valentinsdag. Men vi ved, at det er en gammel tradition, og at Valentin engang var en rigtig person. Man mener, at Valentin var en romersk præst, som viede unge par i en tid, hvor kristendommen endnu ikke var særligt udbredt. Kejser Claudius d. 2. så helst, at unge mænd meldte sig som soldater til hæren, og soldater dengang, var altså ikke gifte familiefædre. Valentin hjalp derfor unge elskende med at blive gift, så den unge mand ikke skulle sendes i krig. Valentin blev dog fanget og fængslet. Valentin kunne først blive fri, når han afstod sin kristne tro, lod være med at vie unge par og stoppede med sine statsfjendtlige aktiviteter, som at hjælpe andre kristne gennem forfølgelser og chikane. Valentin nægtede, og blev derfor dødsdømt.

Mens Valentin var fængslet siger en legende, at han hjalp sin fangevogters blinde datter med at få synet igen. Han skulle eftersignede have forelsket sig i hende og fik i sit fangeskab smuglet et kærlighedsbrev ud til hende – verdens første Valentinskort. Brevet underskrev han ”din Valentin”. Det er herfra, at udtrykket ”din Valentin” stammer. Valentin blev henrettet den 14. februar 269 e.Kr.

Senere blev han helgenkåret, og er de unge elskendes helgen, samt et symbol på den romantiske kærlighed. I både Danmark, USA og England markerer kirkerne denne dag med bl.a. særlige gudstjenester for årets brudepar.

Normalt er det kvinden der får blomster Valentinsdag. Men man kan godt købe blomster til sin kæreste alligevel. Eller måske du synes din mor, søster eller en veninde fortjener lidt kærlighed? Besøg evt. Bang & Thy, som laver de smukkeste buketter! Du kan finde dem her 

Får du lyst til at drømme dig væk i kjoler og kærlighed, kan du læse om Buch Coutures brude her

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.​

Har du lyst til at prøve  brudekjoler?

 

Book en tid og prøv vores eksklusive brudekjoler. 

Finder du ikke den helt rigtige, så designer vi en specielt til dig. 

 

Book tid til din brudekonsultation nu.