Brudeslør-i-mols-bjerge

Sådan vælger du det helt rigtige slør til din brudekjole

Siden 1800-tallet har den danske brud båret slør, og selvom sløret efterhånden er en fast tradition i brudelooket, så findes der mange forskellige varianter.
Jeg bliver ofte spurgte om, hvilke slør der passer bedst til hvilke kjoler. Først og fremmst vil jeg sige, at det er en smagssag, og at det egentlig er op til den enkelte brud selv. Men jeg har nu alligevel valgt, at samle mine bedste råd, så du kan vælge det helt rigtige slør til dit bryllup.

Længder af slør

Shoulder Length 65 cm
Dette type slør dækker skulderene og giver et fint trendy look, og dækker ikke kjolen og dens fine detaljer

Fingertip Length 120 cm
Dette slør strækker sig til lige under dine fingerspidser, når du står med armene langs siden. Denne længde er god til kjoler med en smuk detaljeret ryg, da man som regel kan se igennem sløret.

Chapel Length 200 cm
Dette slør er 200 cm langt, og lægger sig perfekt på ryggen uden at blive for tungt. Desuden medvirker dette slør til at give mere fylde og volumen forneden.

Valg af slør – mærk efter!

Når det kommer til slør er det intet det er rigtigt eller forkert. Det handler alt sammen om, hvad du er til. Mit vigtigste råd til dig er derfor at mærke efter, hvad du synes er flottest og passer bedst til dig og din kjole.

Det bedste slør til din kjole

Prinsessekjolen

  • Stort skørt, masser af tyl, blonde og måske Swarovski krystaller.
Enkelt brudeslør til en prinsessekjole

 

Har du valgt den helt store prinsessekjole, kan du gå to veje med dit slør. Du kan enten gå all-in og vælge et slør med en fin bølget blondekant – gerne med den blonde som din kjole også er lavet med. På den måde samler du hele dit look, og sløret må samtidig gerne være lidt længere end slæbet af din kjole.

Du kan derimod også vælge den minimalistiske udgave, hvor kjolen, og ikke sløret, er i centrum. Er sløret langt og uden detaljer fjernes fokusset fra det, og du skaber mere opmærksomhed på dig og din kjole. 

Den minimalistiske brudekjole

  • Kjolen uden blonder og med et helt enkelt snit.
Minimalistisk brudekjole med kort funky slør

Når kjolen er enkel og uden en masse detaljer, er det helt perfekt at bære et slør med en masse personlighed. Det kan for eksempelvis være et slør med en smukt blondekant, et fint mønster i tyllen eller et slør broderet med ferskvandsperler eller blondedetaljer.
Sløret giver et fantastisk modspil til den enkle kjole, og får virkelig lov til at shine og skabe opmærksomhed omkring dit brudelook.

Længden på sløret, til en minimalistisk kjole, er sådan set underordnet – det kan sagtens være langt, men samtidig også kort. Det helt korte shoulder length på 65 cm er et friskt og moderne valg, mens de længere fingertip length eller chapel length har et mere traditionelt udtryk. Vælger du et slør med blondekant, vil jeg råde dig til, at prøve fingertip sløret i 200 cm længde. Dette giver nemlig ofte et lettere udtryk end det helt lange.

 

Statementryggen

Brudekjole med en statement ryg og slør
  • Kjolen med den iøjenfaldende og detaljerede ryg.

     

    En brudekjole med en statementryg er en kjole, hvor der er en masse detaljer og opmærksomhed centreret på ryggen. Derfor skal du nøje overveje, hvilket slør du vil have, og om du overhovedet vil have et. Ønsker du alligevel at bære slør, så råder jeg dig til at vælge e fingertip langt et i tyl og helst uden detaljer. Dette giver dig både et fint slør, men også et, der skjuler ryggen mindst muligt, så man stadig kan se din smukke ryg.
    Du kan evt. få din frisør til at påsætte dit slør således, at det nemt kan tages af efter vielsen.

Bohemekjolen

  • Den afslappede blondekjole. 
Smuke Sidsel i et afskappet brudelook med smukt slør

Til den afslappede bohemekjole passer et draperet slør ofte rigtig fint. Et draperet slør har en kam i enden og kan hænge løst og fint ned ad ryggen. Dette slør giver et mere afslappende look og passer derfor perfekt til bohemestilen.

Et andet bud kunne også være et enkelt slør af tyl med håndbroderede ferskvandsperler. Dette vil give et naturligt og elegant udtryk, samtidig med at det ikke er for over pyntet.

Hos Buch Couture har jeg tre længder som standard, men alle vores slør laves efter ønske. Det længste slør jeg for eksempelvis har lavet var 6 meter langt, mens det korteste var et helt traditionelt Bird Cage på 20 cm. Mulighederne er mange, og det er kun fantasien der sætter grænser!

Du kan se flere slør i vores galleri HER

Har du lyst til at blive inspireret på brudestyles, kan du finde det her

 

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.​

Har du lyst til at prøve  brudekjoler?

 

Book en tid og prøv vores eksklusive brudekjoler. 

Finder du ikke den helt rigtige, så designer vi en specielt til dig. 

 

Book tid til din brudekonsultation nu.