Brudeslør-i-mols-bjerge

Sådan vælger du det helt rigtige slør til din brudekjole

I gamle dage var sløret symbol på renhed og blev båret til alteret af den jomfruelige brud. Heldigvis har tiden ændret sig, men sløret er stadig en del af et brudelook.

Der er mange måder at bære et slør på, og jeg bliver tit spurgt om hvilke slør, der passer til hvilke kjoler. Jeg har prøvet at samle mine erfaringer her sammen med trends for 2020/21

Mærk Efter!

Det betyder dog ikke, at der er noget rigtigt og forkert i det slør, du vælger til din kjole. Der er uendeligt med muligheder, og jeg designer gerne det perfekte slør til dig og din brudekjole.

Det vigtigste er, at du prøver dig frem og mærker efter, hvad der er det helt rigtige slør for dig. 

Vælg det bedste slør til din kjole type

Prinsessekjolen

  • Den med det helt store skørt, masser af blonde, tyl og måske swarovski krystaller. 
Enkelt brudeslør til en prinsessekjole

Har du valgt den helt store prinsessekjole, kan du gå to veje med dit slør. Enten kan du gå all-in og vælge et slør med en fin bølget blondekant – gerne blonde fra din kjole der går igen. På den måde samler du hele dit look og sløret må gerne være lige lidt længere end slæbet på din kjole.

Eller du kan tage den minimalistiske udgave, hvor du vælger, at kjolen skal være i centrum. Et langt slør uden detaljer understreger, at du er bruden og stjæler ikke fokus fra de fine detaljer på din kjole.

Den minimalistiske brudekjole

  • Kjolen uden blonder og med et helt enkelt snit.
Minimalistisk brudekjole med kort funky slør

Når der ikke er en masse detaljer på kjolen, er det perfekt med et slør, der har personlighed. Det kan være en smuk blondekant, et fint mønster i tyllen, eller et slør broderet med ferskvandsperler eller blondedetaljer.

Den enkle kjole giver et fantastisk modspil til detaljerne i sløret, der virkelig får lov at shine og give personlighed til dit brudelook

Længden på sløret til en minimalistisk kjole kan både være helt lang og helt kort. 

Det helt korte shoulder length slør 65 cm er edgy fashion forward, mens et længere slør som fingertip length eller chapel length har et mere traditionelt udtryk.

Vælger du et slør med en smuk blondekant så prøv ét i fingertip længden (120 cm), da det ofte giver et lettere udtryk end det helt lange.

Statementryggen

Brudekjole med en statement ryg og slør
  • Kjolen hvor fokus er på ryggen fyldt med detaljer!

Til en kjole med en statementryg, skal du overveje nøje, om du vil have et slør på der dækker din kjoles ryg. Ønsker du at have et slør på, så vælg et i tyl og uden detaljer og i fingertip længden. Dette giver dig både et fint slør, men er også det, der skjuler kjolens ryg mindst.

Du kan evt. få din frisør til at sætte sløret i, så du kan tage det af efter vielsen, og kjolen kan komme til sin ret.

Bohemekjolen

  • Den lidt mere afslappede kjole, dog stadig med blonder.
Smuke Sidsel i et afskappet brudelook med smukt slør

Her passer et draperet slør ofte rigtigt fint. Et draperet slør har en kam i hver side og kan hænge løst og draperet ned at ryggen på kjolen. Det giver et mere afslappet look og passer fantastisk til en mere afslappet kjole.

Det kunne også være et enkelt tyl slør håndbroderet med ferskvandsperler for at give det naturlige og elegante udtryk.

Hos Buch Couture har jeg 3 længder som standard, men alle vores slør kan selvfølgelig laves efter ønske. Det længste slør jeg har lavet var 6 meter langt og det korteste var en helt traditionelt Bird Cage på 20 cm. Så mulighederne er mange.

Slør længder

Shoulder length 65 cm

Dækker lige skuldrene og giver et fint trendy look samt dækker ikke kjolen og dens fine detaljer.

Fingertip length 120 cm

Sløret går lidt ned under dine fingerspidser. Denne længde er god til kjoler med en smuk ryg, da man kan se detaljerne igennem.

Chapel length 200 cm

Et slør på 200 cm lægger sig perfekt bag bruden uden at blive for tungt og giver mere fylde til looket forneden.

Du kan se flere slør i vores galleri HER