Ida-18_websize (1)

SÅDAN FINDER DU DIN BRUDEKJOLE (DEN STORE GUIDE 2024)

Brudekjolen er muligvis den vigtigste kjole i dit liv, og mulighederne er virkelig mange, når du skal finde den helt rette. Så hvordan griber du det an, og hvad er det nu lige, der er vigtigt at tænke over i den forbindelse?
Vi har samlet alt, du bør vide, om den proces, det er at finde din drømmebrudekjole. Læs med, bliv klogere og lad dig inspirere!

DEN STORE GUIDE
brud i brudekjole

HVILKEN BRUDEKJOLE SKAL JEG VÆLGE?

Når du skal finde din brudekjole, er det vigtigt, at du finder en kjole du føler dig godt tilpas og ser smuk ud i. Det er vigtigt, at kjolen sidder som den skal, så du kan føle dig tryg og sikker på, at den bliver siddende hvor og som den skal.

Vælg en brudekjole som afspejler dig som person og som passer til det bryllup, I planlægger.

Der findes nogle grundlæggende guidelines i forhold til kropstyper og påklædning, som man kan tage hensyn til, når man skal finde sin brudekjole. Derudover kan man også overveje, hvorvidt man ønsker, at ens kjole skal passe ind i de tendenser, der ses inden for bryllupsmoden.
Der er altså mange faktorer, der spiller ind, når drømmekjolen skal vælges, og ofte kan man godt være draget af flere forskellige brudekjoler. Et er dog sikkert – det handler om at finde frem til den kjole, du allerbedst kan lide.

HVILKE TYPER BRUDEKJOLER FINDES DER?

Når man sætter gang i processen om at finde den rette brudekjole, er noget af det første, man skal finde frem til, hvilken silhuet brudekjolen skal have. Der findes nogle overordnede brudekjolesilhuetter, og det kan være en god idé at prøve sig frem, selvom man måske har en idé om, hvilken type man bedst kan lide. Vi ser ofte brude blive positivt overraskede, når de prøver en silhuet, de umiddelbart havde afskrevet før at have prøvet den.

TROMPET

Trompetsilhuetten er en feminin silhuet, som går ind og markerer popoen. En trompetkjole kan enten have en stram eller løstsiddende overdel, hvorimod underdelen er stram om hofterne, hvorfra den let breder sig ud.
I vores 2023-kollektion har vi flere af denne brudekjoletype, idet den er meget flatterende. Kollektionskjolerne Isabel  og Astrid har forskellige overdele og dermed meget forskellige udtryk, men de har begge det samme trompetformede skørt.
Isabel er skabt i silkecrepe, som er blød og let, og Astrid er skabt en viskosecrepe, der falder tungere. Begge materialer er med til at understege silhuetten.

HAVFRUE

Havfruesilhuetten minder på mange måder om trompetsilhuetten, men den er lidt mere af det hele. En havfruekjole består ofte af en corsageoverdel, som snævrer taljen ind. Derudover er selve  underdelen meget tætsiddende til omkring knæet, hvorfra den bruser ud i et stort skørt.
Vi har designet en couture-kjole ud over det sædvanlige med denne silhuet. En kjole, som vil være perfekt til et vinter- eller nytårsbryllup, hvor der ikke bliver gået på kompromis med noget.

brudekjole i havfrue snit
SMAL SILHUET

Denne type kjole er ganske tætsiddende på kroppen. En enkel kjole, som smyger sig om kroppen og virkelig går ind og viser brudens former.
I vores kollektion har vi flere smalle kjoler af forskellig art. Vores Mathilde-kjole er en tætsiddende slip in-kjole til den moderne brud, der tør gå med det helt rene look. Denne kjole afslører kroppens figur, da den er syet i silkesatin, der smyger sig fint og tæt omkring formerne. 
Fra 2023-kollektionen ser vi også Gabriella-kjolen med den smalle silhuet. Denne kjole skiller sig ud, da blonden virkelig er blikfang til en ellers helt enkel silhuet. 

BALKJOLE

Balkjole-silhuetten er en tætsiddende overdel med et meget stort skørt og eventuelt også et underskørt til at give ekstra fylde og vidde. En balkjole har wow-effekt og er en dronning værdig!

Brudekjolen Michelle fra vores 2023-kollektion kan betegnes som en vaskeægte balkjole med læg til at give ekstra vidde over hoften samt et slæb til at fuldende udtrykket.
I en silhuet som denne kan et par lommer skjules fint, så i denne kjole har du mulighed for at have din læbestift eller et lille lommetørklæde på dig hele tiden, da kjolen har lommer i skørtet.

A-LINJE

Overdelen på en A-linje-kjole er tætsiddende, og fra taljen begynder skørtet at brede sig ud således, at der dannes A-form fra taljen og ned. Skørtet på en A-linje-kjole har knap så meget vidde som balkjolen, men bevægelsesfriheden er i top.
Kjoler med A-linje-skørt er meget klædelige til de fleste kropstyper, og derfor har vi også flere forskellige modeller i vores kollektion med denne silhuet. Selvom silhuetten er den samme umiddelbart, kan kjolerne sagtens adskille sig meget fra hinanden. Eksempelvis er vores 2023-kollektionskjoler Alberta, Simone og Mary alle A-linje-kjoler, men adskiller sig markant på design og materialevalg.

EMPIRE

Denne kjoletype har en skæring på tværs lige under brystet. Det kan skabe en illusion af, at underkroppen er lang. Vores 2023-kollektions-kjole Isabel har denne silhuet. På ryggen har denne kjole den fineste drapering, der skaber det smukkeste svaj ved lænden. 

HVILKEN BRUDEKJOLESILHUET PASSER TIL MIN FIGUR?

Der vil med sikkerhed være nogle silhuetter, som passer bedre til din kropstype end andre. Ofte vil man helt naturligt blive draget af ting, som man – måske underbevidst – ved klæder en. Eksempelvis er de farver, vi kan lide, også ofte farver, som klæder os. Når vi ser på brudekjoler, er det lidt det samme, men selvom underbevidstheden hjælper os på vej, kan det nu også være godt med lidt mere konkrete guidelines som en hjælpende hånd.

Når man skal påklæde sig efter sin kropstype, er nøgleordet: Balance.
Balancen skal skabes mellem skuldrene, hofterne og taljen, hvor det handler om at få skabt illusionen af, at linjerne i kroppen danner et X, hvilket du kan læse meget mere om i vores mere dybdegående guide omkring brudekjoler og kropstyper.
TIMEGLAS
Timeglasfiguren har naturligt de linjer i kroppen, der danner balance. Her er skuldrene og hofterne lige brede, og taljen er synligt smallere. Hvis man har denne kropstype, kan man bære det meste, men det er vigtigt at fokusere på, at man ikke bryder den naturlige balance i kroppen.
brudekjole med bh corsage og aftagelige ærmer
blonde brudekjole med bh corsage og aftagelige ærmer

Blandt vores couture-brudekjoler finder vi Julie-kjolen, som vil være meget passende til en brud med timeglasfigur. Det er vigtigt at bevare taljen som det smalleste punkt, og det kan man blandt andet gøre ved hjælp af en BH-corsage som på denne kjole. Der bliver skabt volumen på overdelen i form af de aftagelige ærmer. Det giver modspil til skørtet, som har A-linje-silhuet og slæb. Kjolen er fyldt med blonde, som skaber sammenhæng i de forskellige elementer.

ATLETISK

Den atletiske kropstype er meget lige op og ned. Der er her brug for, at der bliver skabt en illusion om, at kontrasten mellem skuldrene, hofterne og taljen er større end den reelt er. Derudover kan det være fint at sætte fokus på at få skabt et V på overkroppen, som kan gøre, at taljen synes smallere og skuldrene bredere.

brudekjole i prinsessesnit med v hals
brudekjole med dyb ryg i silke taft

En kjole, som vil være ideel til bruden med en atletisk kropsform, er vores couture-kjole Rosie. Kjolen har en V-udskæring både foran og dybt til taljen bagpå. Derudover har den en bred skæring i taljen og små vingeærmer, der giver ekstra vidde til skuldrene. Skørtet er en fortælling for sig selv. Her er der virkelig skabt volumen på underkroppen og modspil til overdelen, hvormed balancen opstår.

OVAL

Den ovale kropstype er karakteriseret ved volumen på maven, og at taljen dermed ikke er helt klart defineret. Til gengæld er benene ofte slanke og lange – og virkelig værd at fokusere på. Ligeså kan det være en idé at have fokus på kraveben og håndled, da disse steder på kroppen er nogle af de mest feminine.

En corsagekjole er det oplagte valg til bruden med oval kropstype. Lige så vel vil det være oplagt at vælge en brudekjole i balkjolesilhuetten. En sådan kjole vil med sikkerhed få skabt illusionen af, at taljen er defineret.

En mulighed vil være at vælge en kjole som vores 2023-kollektionskjole Mary. Kjolen har et A-linje-skørt og er bygget op over en corsage, der glatter figuren ud.  Kjolen har en lige udskæring foran, som sætter fokus på kravebenene.

DRÅBEN

Den dråbeformede kropstype har en fyldig popo, en defineret talje og smalle skuldre. Her er det vigtigt, at der bliver sat fokus på at skabe vidde på skuldrene for at balancen kan opstå. Det vil også være klædeligt til denne kropstype, hvis man udnytter, at der naturligt er en god kontrast mellem hofterne og taljen.

Pufærmer og en bådudskæring vil gøre underværker for denne kropstype. Tilsætter du derudover et trompetformet skørt, der går ind og understreger både popo og den smalle talje, vil balancen med et være skabt. Vores 2022-kollektionskjole Astrid vil derfor lige være noget for den dråbeformede brud.
En fin detalje hertil ville være at lave et bredt bælte, som kunne understrege taljen endnu mere.

KURVET
Den kurvede kropstype er godt på vej til det naturlige timeglas, men har måske lidt mere fyldig barm og er en anelse smallere over skuldrene end ved hofterne. Her vil det være fint med en lidt bred og dyb udskæring, som kan skabe bredde ud på skuldrene og skabe lidt fokus ned mod kavalergangen.
brudekjole med dyb udskæring og blonde

En brudekjole, hvor der bliver sat fuld fokus på både kavalergang, talje og hofter, er 2023-kollektionskjolen Zenia. Den vil være meget passende til den kurvede, men også modige brud. Den viser virkelig, hvad man har at byde på.
Den har dyb V-udskæring både foran, i siderne og bagpå. Skørtet sidder stramt om hofterne og breder sig herefter ud i et let trompet-formet skørt.

COCKTAILGLAS
Denne kropstype er en karakteristisk svømmekrop, hvor skuldrene er brede og hofterne smalle. Med denne kropstype er den fornemmeste opgave at få skabt volumen på underdelen og eventuel forsøge at skabe illusionen af at skuldrene er smallere end de er.

Et godt bud på en kjole til denne kropstype vil være 2023-kollektionskjolen Louise. Her får den høje krave og overdelen uden ærmer skuldrene til at syne smallere  Dermed trækker overdelen skuldrene tættere sammen, og taljen bliver fremhævet med en taljeskæring. Det ønskede modspil bliver skabt med volumen på underdelen, idet skørtet har god vidde forneden.

Alt i alt handler det om at få skabt illusioner og få fremhævet brudens fortrin.

Uanset hvad, så stol på din mavefornemmelse. Selvom du finder en kjole, som ikke umiddelbart passer til din kropstype, kan det sagtens være den rigtige kjole. Hvis du får kjolen skræddersyet, er der mulighed for at gå ind og rette linjer og skæringer således, at enhver kjolesilhuet nærmest vil passe. Ofte kan der være tale om få millimeter, som skal ændres for, at silhuetten kommer til at passe netop til dig.

HVORDAN FOREGÅR EN BRUDEKJOLEKONSULTATION?

Formålet med en brudekjolekonsultation er at finde frem til hvilken brudekjole, der er den rette for dig.
Det handler om at finde den rette silhuet og det rette design. Til konsultationen vil du derfor blive guidet og måske endda udfordret, så dine drømme kan blive opfyldt på fornemmeste vis.

Inden din brudekjolekonsultation kan det være en idé at starte med at finde inspirationsbilleder af, hvilke typer kjoler, snit og detaljer du kan lide. Det kan også være, at du har gjort dig nogle tanker omkring, hvad du bestemt ikke ønsker.
På den måde er der nemlig noget at tage udgangspunkt i, når du skal ud at prøve brudekjoler.

Til konsultationen vil du til gengæld højst sandsynlig opleve at blive udfordret på disse udgangspunkter. Selvom du har gjort dit forarbejde grundigt, kan der nemlig ske en del, når man prøver de forskellige kjoletyper på egen krop. Først der finder man ud af, hvad der virkelig klæder en.

Når du ønsker en brudekjolekonsultation, er det vigtigt at booke tid på forhånd.

Til en brudekjolekonsultation hos Buch Couture har du mulighed for at prøve både vores udvalg af couture-brudekjoler samt vores kollektionsbrudekjoler. 

Alle kjolerne i kollektionen findes som prøvekjoler i atelieret i to størrelser; Kjolerne er ca. størrelse 38 og 46.
Nogle af prøvekjolerne vil derfor måske være lidt for store eller lidt for små, hvorimod andre måske vil passe meget godt. 
Det eneste der dog betyder noget er, at du føler dig tilpas, og det sørger vi for, at du gør i din endelige kjole.
For os betyder det intet, hvilken størrelse du normalt køber dit tøj i, for vi skræddersyr din brudekjole personligt til dig. Når du har valgt en kjole blandt prøvekjolerne tager vi således dine mål og syr en helt ny kjole til lige præcis din krop.

Til brudekjolekonsultationen kan et udgangspunkt være at starte med at prøve lidt forskellige silhuetter. Det kan også være en idé at prøve kjoler i forskellige materialer og stil. Når du er til brudekjolekonsultation hos Buch Couture finder vi et udvalg af kjoler, som du kan prøve, og så udvikler det sig derfra. 
I takt med, at du bliver klogere på, hvilke kjoler du kan lide, bliver det store udvalg forhåbentlig snævret ind, så det bliver tydeligt, hvad der er det rette for dig. Pas derudover på med at dømme kjolen, når den hænger på bøjlen. Nogle kjoler skal ses på for, at de virkelig kommer til deres ret.

Det med at finde den perfekte kjole er en hårfin balance. Med det sagt, at det er vigtigt at prøve forskellige kjoler, skal det samtidig siges, at det også er vigtigt ikke at prøve for mange kjoler.

Når du booker din brudekjolekonsultation hos Buch Couture, afsætter vi to timer til dig. Vi byder på kaffe eller cava, og du er meget velkommen til at tage et lille heppekor med, som kan hjælpe dig i processen.
Apropos dit følge til brudekjolekonsultationen, så sørg for at vælge dit heppekor med omhu.
Det er vigtigt på forhånd at have afstemt forventninger. Det er din brudekjole, det handler om, og målet er, at du bliver set som den, du er. De er selvfølgelig med for at give deres mening til kende, men det er samtidig vigtigt, at de har respekt for og ser dig og dine ønsker og behov.

Vi anbefaler, at du har maksimalt 3-4 personer med dig til brudekjolekonsultationen.
Så længe du har ro til at mærke efter, hvad du inderst inde føler er rigtigt, er det absolut ikke et problem, hvis du ønsker at have flere eller færre personer med. Det er helt op til dig. Du kender dine egne behov og dit heppekor bedre end vi gør. Dette er blot vores anbefaling for, at der også er plads til dine egne tanker.

Når du har valgt de rette personer til at tage med ud at prøve brudekjoler, er det mindst lige så vigtigt, at du har dig selv med. Når du prøver kjolerne, så hav fokus på at mærke efter.
Du kan få dit følge til at tage et par billeder af de forskellige kjoler inden, du skifter til den næste. På den måde har I billederne til at kunne skelne kjolerne fra hinanden efterfølgende. Det bedste er, når I alle har fokus på kjolen lige nu og her.

Den følelse hver enkelt kjole giver dig, er den, du skal huske på.
Til din brudekjolekonsultation kan det være en fordel at have sømløst undertøj på, som matcher din hudfarve. Dette er kun, hvis det er noget, du har derhjemme i forvejen. Vent med at investere I dit endelige brudeundertøj til, at du har fundet den rigtige brudekjole, så du ved, hvilket behov undertøjet skal dække.
Når du skal prøve brudekjoler, så hav undertøj og make-up på, der gør, at du føler dig godt tilpas.

DEN RETTE BRUDEKJOLE – DE BEDSTE RÅD

VÆLG EN SKRÆDDERSYET BRUDEKJOLE

Din brudekjole har ofte meget stor betydning. Det er en investering, og den siger noget om, hvem du er. Den er personlig, og den skal ikke mindst passe lige nøjagtigt til dig. Netop derfor synes vi også, at alle fortjener en skræddersyet brudekjole.

En brudekjole skal ikke bare se godt ud - den skal også føles som en drøm.

Når du får din brudekjole skræddersyet, er der ingen tilretning efterfølgende. Den er klar til vielsen, når den forlader atelieret. Den er syet efter dine behov, mål og former. Det gør, at kjolen føles fantastisk, så du kan føle dig afslappet på din bryllupsdag.

Når din brudekjole bliver skræddersyet, er der mulighed for at være med i designprocessen. Hos Buch Couture er der to muligheder, når du skal vælge din skræddersyede brudekjole.
Hvis du vælger en brudekjole fra vores kollektion, kan der laves små personlige ændringer i designet. Det kan eksempelvis være, hvis du ønsker at ændre længden på et slæb eller et ærme. 
Der er også den mulighed, at vi designer en kjole specielt til dig – en couture-brudekjole. På den måde får du en personlig kjole, hvor der virkelig er mulighed for at sætte et dit eget præg.

Processen om at få skabt en skræddersyet brudekjole er i sandhed helt speciel.

Din brudekjoledesigner er med dig hele vejen, og der er ikke kun tale om et enkelt møde. Der vil ofte være op til flere fittings afhængig af, hvilken kjole du vælger. Her bliver der ikke kun talt om brudekjolen. Der er mulighed for sparring omkring alt, der vedrører brylluppet.
Et bryllup er noget de fleste kun planlægger en enkelt gang, hvorimod det for os er vores hverdag. Derfor har vi også skrevet bogen ”Brudens dag”, hvor vi har samlet alt, hvad der er værd at vide om bryllupper.

OVERVEJ DINE BEHOV

Din brudekjole skal passe til dig og til jeres bryllup. Du kan derfor med fordel gøre dig nogle overvejelser omkring, hvilke behøv og ønsker du har til kjolen. Her menes der især æstetiske ønsker og praktiske behov.

”Hvordan sidder dine bryster?” er et spørgsmål, du kan blive mødt med, når du skal finde din brudekjole. Det kan nemlig være relevant. Hvis du har behov for at have en BH på under kjolen, kan det nemlig sætte en begrænsning, hvis du eksempelvis ønsker en meget dyb ryg.

Hos Buch Couture forhandler vi BH’er fra Simone Pérèle, som kan afhjælpe dette. BH’en er designet, så den er diskret, uden synlige stopper på ryggen og kan bruges på forskellige måder afhængig af kjolens design.

Næste spørgsmål, du vil blive mødt med, vil måske være noget i retning af, om du ønsker slæb på din kjole. Et slæb må virkelig siges at gøre en brudekjole til en brudekjole. Det er det eneste tidspunkt, de fleste af os får mulighed for at bære en kjole med slæb.
Slæb er smukke og tilsætter ekstra wow-faktor til en brudekjole, men de er derimod også virkelig upraktiske. Det er noget du kan have med i tankerne, når du vælger, om du ønsker slæb på din brudekjole. Hav jeres bryllupslokation og bryllupstype i tankerne, når du træffer dit valg, så det hele kommer til at passe sammen.

brud med handsker

Ofte bliver brude draget af smukke detaljer på ryggen af kjolen, hvilket også giver god mening i forhold til når man blandt andet skal gå op ad kirkegulvet, hvor gæsterne kan beundre den.
Det, der i den sammenhæng er vigtigt at huske på, er til gengæld, at de fleste billeder på bryllupsdagen bliver taget af dig forfra. Det er derfor vigtigt ikke at glemme, at forsiden af dit brudelook faktisk er mindst lige så vigtig – hvis ikke vigtigere – end bagsiden.
Dermed ikke sagt, at du ikke kan vælge en kjole, som er enkel foran, for det kan du sagtens. Hele beslutningen om dit samlede bryllupslook skal blot være velovervejet og gennemtænkt, så du ikke fortryder noget, når du efterfølgende modtager billederne fra fotografen.

VÆLG DET RIGTIGE MATERIALE

På bryllupsdagen er det vigtigt, at din brudekjole er til at holde ud at have på hele dagen. Uanset årstiden for jeres bryllup bør du vælge en kjole i et naturmateriale som eksempelvis silke eller viskose for, at kjolen er til at ånde i.

Der findes forskellige typer af både silke og viskose, som hver især har forskellige egenskaber.
Nogle er lette i det – andre falder tungt. Nogle er bløde – andre mere sprøde. Nogle er skinnende – andre matte.
Stoffet har meget indflydelse på brudekjolens endelige design, og når du vælger en brudekjole fra Buch Couture, guider vi dig gerne til at træffe det rette materialevalg. Det vil være muligt at ændre materialevalg på kollektionskjolerne, men det er relevant at tage med i overvejelserne, at materialerne til de forskellige kjoler er velovervejet valgt for netop at skabe det rigtige udtryk på kjolen.

Blondebrudekjoler er de eneste, som afviger lidt fra ovenstående, da blonderne sjældent findes i naturmaterialer. Så længe stoffet på kjolen under blonden er lavet i et naturmateriale, er det dog ikke et problem.

HVORDAN ER PROCESSEN OMKRING AT SKABE EN SKRÆDDERSYET BRUDEKJOLE?

Alle fortjener en skræddersyet brudekjole. Her er oplevelsen personlig, og du er som brud med i processen.
Forløbet omkring at få skabt en skræddersyet brudekjole hos Buch Couture er inddelt i forskellige faser.

BRUDEKJOLEKONSULTATION

Her finder vi sammen frem til det rette design for din brudekjole. Du er velkommen sammen med et lille følge, som kan hjælpe dig med at træffe beslutningen. Du prøver lidt forskellige kjoler, og vi sporer os ind på, hvorvidt du ønsker en kollektionsbrudekjole eller en couture-brudekjole.
Når designet er fastlagt, afslutter vi konsultationen med at tage mål af din krop, så vi har et udgangspunkt at sy kjolen efter.

FITTINGS

Afhængig af hvilken type kjole du vælger, vil der være 1-3 fittings af kjolen. Hvis du har valgt en couture-kjole, vil der som udgangspunkt være flere fittings, da kjolens design udvikles i denne proces. Nogle kjoler syr vi op i det endelige materiale til at begynde med, og andre syr vi op i noget, der kaldes staut. Staut er en slags lærredsstof, og vi bruger især dette, når vi syr couture-kjolerne for at sikre os, at vi er på rette vej med designet.

Kjolen bliver til disse fittings tilpasset til din krop, og det vil være godt, hvis du her har fundet det endelige undertøj og de rigtige brudesko. Det er relevant for at kunne tilpasse kjolen, så den sidder, som den skal på bryllupsdagen. Kjolen bliver lagt op efter dit endelige skovalg, så det er vigtigt at medbringe disse for at sikre, at kjolen får den rette længde.
Til disse fittings bliver vi derudover klogere på, hvorvidt du ønsker slør, strømpebånd eller andet tilbehør til dit brudelook.

DEN ENDELIGE BRUDEKJOLE

Din brudekjole er klar til afhentning. Det er forskelligt fra brud til brud, hvor lang tid før brylluppet, at kjolen er klar. Vi bestræber os på at have kjolen klar minimum en måned før bryllupsdagen. På den måde er der også tid til at rette eventuelle småting.

COVID-19: HVORDAN ER PROCESSEN, HVIS LANDET LUKKES NED IGEN?

Hvis der skulle ske det beklagelige, at landet lukker ned igen, sætter vi kjolen på pause. Vi genoptager processen, når det er forsvarligt at åbne op. Det vil ikke koste dig ekstra, og vi opbevarer kjolen forsvarligt indtil vi igen kan mødes.

PLUSSIZE-BRUDEKJOLER

Hos Buch Couture er der ikke noget der hedder plussize-brud. Du er en brud, og du har en krop. Vi er langt mere interesserede i, hvem du er, og ikke hvilken tøjstørrelse du køber dit tøj i, for når først du har valgt et design, syer vi en kjole, der passer til dig, din krop og din personlighed. 

Med det er sagt, har vi alle kjolerne fra kollektionen hængende i to størrelser, og til bruden med former har vi prøvekjolerne i omkring en størrelse 46. 

Det vigtigste, når du skal finde den rette kjole, er at mærke efter og være bevist om, hvilke behov du har, frem for at forsøge at ændre noget. ⁠Den helt rigtige brudekjole fremhæver det, du bedst kan lide ved dig selv.⁠ I designprocessen er der derudover mulighed for at gå ind og lege med linjer og snit. Vi er her til at guide dig, så du kommer til at se helt fortryllende ud.

BRUDEKJOLER TIL GRAVIDE

Hvis du op til dit bryllup kommer i lykkelige omstændigheder, kan det være der er behov for at tilpasse din brudekjole eller ændre en smule retning i forhold til design. Den første du bør ringe til, hvis du finder ud af, at du er gravid, er din brudekjoledesigner.
Det er vigtigt at have en åben dialog omkring ønsker og behov til kjolen, som måske kan have ændret sig. Der vil med sikkerhed være muligheder, men dette er meget individuelt.
Når brudekjolen skræddersyes, er der mulighed for at lave tilpasninger i sidste øjeblik. Det kan planlægges således, at det bliver så tæt på bryllupsdagen som muligt for at være sikker på, at kjolen passer på dagen.

BRUDEKJOLE OG VÆGTTAB

Når det handler om vægttab op til brylluppet, er det vigtigt at være realistisk og ærlig. Især den ærlige dialog med din brudekjoledesigner- eller konsulent er vigtig. Det er desuden også vigtigt, at du begynder din brudekjolesøgning i lige så god tid som, hvis ikke du ønskede et vægttab – det vil altså sige omkring 8-12 måneder før brylluppet. Hvis du ønsker at tabe dig, er det nemlig muligt at tage højde for det i processen.

Hvis din brudekjole skræddersyes, kan det ret præcist planlægges, hvornår det er mest optimalt at lægge en fitting, så det passer med vægttabsprocessen. Et mindre vægttab vil som regel ikke være det store problem, men et større vægttab vil muligvis kræve, at kjolen først bliver syet, når brylluppet nærmer sig. Det skal der være afsat tid i kalenderen til, og det er blandt andet derfor, at du skal være ude i så god tid.

HVORDAN SKAL DIN 2023-BRUDEKJOLE SE UD?

Ligesom i den almindelige modeverden er der også inden for brudekjoler forskellige tendenser, som ændrer sig i takt med tiden.
Nogle af de største tendenser vi vil se i 2023 er de enkle og tætsiddende brudekjoler, som giver mulighed for at give den gas med tilbehør og blomster. Derudover ser vi også en del luftige brudekjoler i tyndere og mere sprødt materiale.
Både brudekjoler med dyb ryg og brudekjoler med ærmer er noget vi vil se mere af. Ærmerne må endda gerne være lidt mere specielle.

En brudekjole, der virkelig forener alle disse tendenser, er vores 2023-kollektionskjole Thilde.
Hun har lange smukke ærmer, der går ud over fingerspidserne. En dyb ryg med en anderledes udskæring. Helt enkelt silhuet, som bliver understreget af de fine ferskvandsperler, som ligger ned langs ryggen og som en lille detalje ved ærmet. Derudover er hun syet i den sprødeste silketaft, som giver et luftigt og let udtryk.

eksklusiv enkel brudekjole med lange ærmer i silke taft
eksklusiv enkel brudekjole med lange ærmer i silke taft

Der er også de mere klassiske elementer, som stadig ses i brudemoden. Eksempelvis slæb – fordi hvornår ellers?
Derudover er det den mere royale følelse, som blandt andet blonder på brudekjolen kan være med til at give.

En overdådig kjole går man sjældent galt i byen med, og her er vores 2022-kollektionskjole Victoria et godt bud på en kjole, som samler tendenserne. Hun har en perlebroderet blondeoverdel med slåede knapper ned langs ryggen. Dertil et kæmpe skørt og det længste slæb, der er at finde i kollektionen.

Du finder meget mere inspiration til din 2022-brudekjole i vores blogindlæg om tendenser.

brudekjole i tyl og blonde
SKAL JEG HAVE EN BRUDEKJOLE NR. 2

Det bliver efterhånden mere populært at have en brudekjole nr. 2, som man kan skifte til, når der skal danses til den lyse morgen. Hvis ikke man til sit eget bryllup skulle have to eller flere kjoler, hvornår så?

Det kan være en sjov overraskelse for både din ægtemand og jeres gæster, hvis du vælger at skifte kjole uden at nogen ved det. Det er også en mulighed, at din brudekjole blot skal kunne transformeres eksempelvis med et overskørt. Her har du mulighed for eventuelt at have en kortere kjole under.

 

enkel slip dress brudekjole i silke satin
enkel slip dress brudekjole i silke satin
enkel slip dress brudekjole i silke satin
enkel slip dress brudekjole i silke satin med overskørt
enkel slip dress brudekjole i silke satin med overskørt

Du finder meget mere inspiration til din brudekjole nr. 2 i vores blogindlæg herom.

BRUDEKJOLE OG BRYLLUPSPLANLÆGNING

HVOR MEGET KOSTER EN BRUDEKJOLE?

Brudekjolerne hos Buch Couture er delt op i to kategorier.
Priserne på vores kollektionsbrudekjoler ligger fra 9.000 til 28.000 kroner. Hvis man ønsker personlige ændringer, må et tillæg forventes.
På vores couture-brudekjoler, der er designet til og i samarbejde med dig, starter prisen fra 15.000 kroner.
Prisen på couture-kjolen fastlægges, når designet er på plads, da det afhænger heraf.

Når prisen er givet, er prisen fast. Det vil sige, at vi ikke ændrer den medmindre, der opstår en situation, hvor designet ændres markant. I så fald vil der altid være en dialog herom samt en fælles forståelse.

Når kjolen forlader atelieret, er den helt færdig og klar til vielsen. Der er derfor ikke behov for tilretning efterfølgende.

Brudekjolerne hos Buch Couture starter fra 9.000 kroner. 

Derudover har vi diverse tilbehør som eksempelvis strømpebånd, slør, hårbånd, bluser, jakker og overskørter. Her ligger priserne på omkring 500 til 8.000 kroner.

HVORDAN FOREGÅR BETALINGEN?

Når du køber en brudekjole hos Buch Couture, bliver betalingen delt op i to. Du betaler halvdelen, når vi sætter processen i gang. Den anden halvdel betales, efter du lykkelig har forladt atelieret med din brudekjole.

HVOR LANG TID FØR SKAL JEG FINDE BRUDEKJOLEN?

Den bedste oplevelse, når du skal finde din brudekjole, får du, hvis du starter i god tid inden brylluppet. På den måde har du god tid til at afsøge dine muligheder og mærke efter, hvad der føles rigtig for dig. Derudover kan det meste lade sig gøre, når du er ude i god tid. Det gælder også, hvis du ønsker, at din brudekjole skal skræddersyes.
Vi anbefaler, at du starter processen med at kigge på brudekjoler 8-12 måneder før brylluppet.

Du kan med fordel starte endnu tidligere med at søge inspiration og finde billeder, men det er vigtigt, at du venter med at tage ud og prøve kjoler til, at du rent faktisk er klar til at tage en eventuel beslutning, hvis den rette kjole skulle vise sig at være der.

HVORFOR SÅ LANG TID FØR?

Kjolerne bliver syet personligt til dig, og i princippet kan vi forholdsvis hurtigt sy en kjole. Vi kan dog ikke sy alle kjolerne på samme tid. Bryllupssæsonen er på sit højeste i sommerhalvåret, hvor vi dermed også skaber rigtig mange kjoler. Det kræver derfor virkelig nøje og god planlægning. Hvis du vil være sikker på, at vi kan nå at skabe din drømmekjole, er det derfor vigtigt, at vi har dig i kalenderen.

HVILKET SLAGS BRYLLUP PASSER TIL HVILKEN BRUDEKJOLE?

For at brylluppet bliver en helstøbt oplevelse for både jer selv og jeres gæster, er det vigtigt, at I har tænkt over den røde tråd. Det er fint, når det hele passer i samme stil. Det starter allerede ved invitationerne, hvor I sætter stemningen og temaet for brylluppet.

Derfor bør brudekjolen også som udgangspunkt passe ind til det bryllup, I planlægger. Din brudekjoledesigner kan guide dig til at finde den rette kjole, men der er også nogle ting, som er relevant at have med i tankerne.

Umiddelbart vil en stor prinsessekjole i tyl ikke være det oplagte valg, hvis I planlægger en havefest. Her vil man gå efter en lettere kjole, hvor det er let at bevæge sig over græsset. Til gængæld ville den store prinsessekjole egne sig perfekt til et slotsbryllup. Her vil den passe ind sammen med omgivelserne, og det ville være lettere at håndtere et langt slæb.

I sidste ende er det selvfølgelig dig som brud, der inderst inde skal mærke efter, hvad der føles rigtigt for dig.

NÅR DU HAR FUNDET BRUDEKJOLEN

Nu er du forhåbentlig så godt klædt på, at det at finde din brudekjole bliver let som en leg. De fleste mærker det tydeligt, når de får den rette kjole på. Måske ikke nødvendigvis med tårer. Det kan vise sig som en følelse, hvor du bare ikke har lyst til at tage kjolen af igen. Når følelsen rammer, er det med at sige ja tak, og nyde processen herfra.

SAMMENSÆT BRYLLUPSLOOKET

Selvom du nu har fundet din brudekjole, må du ej forglemme resten af looket, som nu kan bygges op omkring kjolen.
Hvordan ønsker du dit hår skal sidde? Hvem skal lægge din make-up? Skal du have røde negle eller fransk manicure?
Stil gerne dig selv spørgsmål som disse, så du er sikker på at fuldende dit look fra top til tå og fra inderst til yderst.

Et råd herfra vil være at undgå undertøj med alt for mange blonder. Det allermest optimale at have på under brudekjolen er sømløst undertøj, der matcher din egen hudfarve. Denne type vil nemlig ikke kunne ses gennem kjolen.
Hvis du har lyst til et fint hvidt sæt undertøj fyldt med blonder, så gem det til senere. Du kan eventuelt vælge at skifte til natten, når du tager brudekjolen af.
Det vil være en god idé at have undertøjet på plads allerede til første fitting af din brudekjole. På den måde bliver det sikret fra start, at det passer sammen.

Når du sammensætter looket, kan det endnu engang svare sig at tænke over, hvilken type bryllup I planlægger. Hvordan vil slør og andet tilbehør passe til? Vælg tilbehør som passer til kjolen, din personlighed og jeres bryllup.

lille taske til bryllup fra mulberry
brudesko i guld glimmer fra roccamore

Dine sko er også en del af det samlede look. Det bedste vil som udgangspunkt være, hvis du fandt et par sko, du kan holde ud at have på hele dagen og hele natten. Brudekjolens længde bestemmes ud fra dine sko. Hvis du ud på natten skifter til lavere sko, risikerer du derfor, at kjolen bliver for lang.
Det vil være godt, hvis du forholdsvis hurtigt får skoene på plads, så du også kan medbringe dem til fitting af kjolen.
Når du nu skal ud at investere i et par nye sko, så vælg et par du også vil få glæde af efterfølgende. Brudesko behøver absolut ikke være hvide. Kjolen er også hvid, og det kan være meget svært at matche præcis den samme hvide. Derfor er det ofte langt pænere, hvis skoene har lidt farve.

I forbindelse med bryllupper er der selvfølgelig også nogle traditioner forbundet. Blandt andet at bruden skal bære noget blåt, noget lånt, noget nyt og noget gammelt. I din Buch Couture-brudekjole er der på forhånd sørget for at vinge mindst en af disse af. I kjolen placerer vi en lille blå aquamarin. Udover at den er blå, siges den at give gode energier, hvis man tror på det.

STOP MED AT SE PÅ BILLEDER AF BRUDEKJOLER

Den brudekjole, du har valgt, har du valgt af en årsag. Du har på forhånd måske brugt lang tid på at søge efter billeder af kjoler og måske endda været ude at prøve en del. Når du har sagt ja tak til kjolen, bør du stoppe med at kigge efter flere kjoler. Der vil altid komme nye flotte kjoler – helt bestemt. Disse kjoler er bare ikke din kjole. Brug i stedet tiden på at kigge på frisurer, make-up, sko og andet tilbehør, der kan elevere den kjole du rent faktisk har valgt, fordi det er den rette kjole for dig.

Skulle du alligevel komme i tvivl om dit kjolevalg, står du selvfølgelig ikke alene med dette. Husk på at kjolen er valgt, fordi den føles rigtig. Den beslutning, der er blevet truffet i første omgang, er ofte velovervejet og den rigtige.
Det er meget normalt at komme i tvivl om sit valg. Hvis du virkelig oprigtigt er i tvivl, skal du ikke tøve med at tage kontakt til din designer. Det er vigtigere, at det bliver håndteret med det samme end, at du går og er i tvivl indtil sidste øjeblik.

NYD BRYLLUPPET

Din bryllupsdag nærmer sig. En dag, der forhåbentlig bliver en af de mest mindeværdige i dit liv. Noget skal du dog vide: Alt kommer med sikkerhed ikke til at gå, som du har planlagt. Derfor kan det inden brylluppet være godt på forhånd at have affundet sig med dette.
Nu siger vi det bare, selvom det ikke er rart:

Din kjole bliver ødelagt!

Men gør dig selv den tjeneste at nyde det, mens det sker. Gør dig tanker om, hvordan du vil reagere, hvis du spilder rødvin over dig selv til desserten eller når du finder ud af, hvor beskidt dit slæb egentlig er blevet, fordi det er blevet trådt på.
Vores bedste råd er simpelthen meget enkelt:

Lad være med at bruge tid på pletfjerning.

Brug tiden sammen med din ægtemand og jeres gæster. Dans videre. Grin af det!

Efterfølgende kan du sende kjolen til rens, hvis du har lyst. Du kan også vælge at tænke på pletterne som minder fra den bedste dag.

En ting, det kan være du får brug for på dagen, vil være et lille sæt med nål og tråd, hvis kjolen skulle gå op et uhensigtsmæssigt sted. Man ved desværre aldrig, hvad der kan ske. Hvis det kun er en mindre ting som eksempelvis en knap eller andet, og det sker i løbet af dagen, vil vores råd dog endnu engang være at fokusere på noget andet. Gem knappen, så du kan sy den på efterfølgende, men brug tiden på din bryllupsdag fornuftigt. Den går så hurtigt!

SEND BRYLLUPSBILLEDERNE

Sidst men ikke mindst vil vi opfordre til, at I sender jeres bryllupsbilleder til os. Når vi skaber kjolerne, sender vi jer afsted inden den store dag, og så er det ligesom bare det. Vi vil elske at se det fuldendte look, og hvordan du og din ægtemand får det hele til at gå op i en højere enhed.

Du er nu forhåbentlig fyldt op med både viden og inspiration til, hvordan du finder din drømmebrudekjole.
Ja, mulighederne er mange, når du skal finde den rette brudekjole. I Buch Couture-atelieret står vi klar til at hjælpe dig gennem processen. Saml dit heppekor og book din tid til at prøve brudekjoler nu.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.​

Har du lyst til at prøve brudekjoler? 

 

Book en tid og prøv vores eksklusive brudekjoler i atelieret i Aarhus.

 

En brudekjolekonsultation hos os er uden beregning og vi har altid kun en brud inde ad gangen.⁠


Vi har også altid cava på køl, så du skal blot finde en tid, der passer dig. 


Book din tid online nu.