IMG_7831[2737]1

SÅDAN FINDER DU DET RIGTIGE BRUDEUNDERTØJ (GUIDE)

Dit valg af brudeundertøj kan have stor betydning for, hvordan dit endelige brudelook kommer til at se ud. Der er derfor også nogle ret klare retningslinjer for hvilket brudeundertøj, der vil være det bedste valg. Dit brudeundertøj afhænger af din kropsform og designet på din brudekjole.
Vi har samlet de bedste råd, som du skal kende, når du skal finde dit brudeundertøj. Læs videre her i guiden og bliv inspireret til dit valg af brudeundertøj.

HVILKET BRUDEUNDERTØJ SKAL DU VÆLGE?

Hvis du har en hvid eller lys brudekjole på, bør du som udgangspunkt altid vælge brudeundertøj, som er så usynligt som muligt.
gennemsigtign brudekjole med brudeundertøj

FRAVÆLG DET HVIDE BRUDEUNDERTØJ

Man skulle måske tro, at hvidt undertøj var det bedste valg at have på under brudekjolen, men dette er absolut ikke tilfældet. Når man lægger hvid på hvid, bliver det endnu mere gennemtrængende hvid. Derfor vil det skinne meget igennem, hvis du vælger hvidt brudeundertøj. Det bedste, du kan gøre, er derfor at finde noget brudeundertøj i en farve, der lægger sig så tæt op ad din hudfarve som muligt.

VÆLG SØMLØST OG USYNLIGT BRUDEUNDERTØJ

Derudover bør du helt klart altid vælge undertøj, der er sømløst, når du skal have det under din brudekjole. Dit grundlag for at tage brudekjolen på skal være så rent i udtrykket som muligt, for at du ikke risikerer, at det kan ses gennem brudekjolen.
Det er lidt lige som at lægge makeup. Her kan man bruge concealer til at gøre ansigtet ensartet, hvorefter man kan skabe magi på sit blanke lærred.

Glem derfor også alt om det sexede hvide blondeundertøj, som du måske ellers havde påtænkt at bære. Det vil simpelthen skinne igennem din brudekjole, og du risikerer, at det forstyrrer dit samlede brudelook. Hvis du ønsker at have denne type brudeundertøj på til bryllupsnatten, anbefaler vi i stedet, at du har det med på værelset og skifter til det efter festen.

Dit brudeundertøj bør altid være sømløst og hudfarvet som udgangspunkt.

Det er vigtigt, at det brudeundertøj, du finder, stemmer overens med, hvilket undertøj du normalt kan lide at have på. Du skal ikke presse dig selv ned i eksempelvis en g-streng, hvis du aldrig går med det til dagligt, bare fordi det er din bryllupsdag. Vælg noget undertøj, som du føler dig tilpas i, og vælg det i den rigtige størrelse, så der ikke er noget, der strammer.

Har du endnu ikke fundet din brudekjole? I vores store guide har vi samlet de bedste råd til dig, når du skal finde din brudekjole. Læs med og bliv inspireret.

UNDERTØJET TIL DIN BRYLLUPSDAG AFHÆNGER AF DIN BRUDEKJOLE

Når du skal finde dit brudeundertøj, skal du finde ud af, hvilke behov du har. Det afhænger både af designet på din brudekjole samt din kropsform.

Har dine bryster brug for støtte, eller kan du gå uden BH? Er din brudekjole tætsiddende eller A-linje?
Drømmer du om en stropløs brudekjole?

Når din brudekjole skræddersyes, er der mange småjusteringer, vi kan lave på designet, for at det kommer til at passe nøjagtigt til dine behov.

BRUDEKJOLE MED CORSAGE

Hvis du ønsker en stropløs brudekjole, vil vi uden at tøve anbefale, at du vælger en brudekjole med corsageoverdel. En corsage understreger din figur og skaber et glat overordnet udtryk. Den hviler på hofterne, og det gør, at du aldrig vil være nødsaget til at hive op i den. Når en corsageoverdel er lavet korrekt, bør du ikke være bange for, at kjolen falder ned om brysterne.

Med en corsagebrudekjole vil du ikke have behov for at bære en BH, da støtten bygges ind i corsagen. En corsagekjole er derfor ikke den mest fleksible brudekjole, du kan vælge, men den kan til gengæld gøre rigtig meget godt for de fleste kropsformer.

BRUDEKJOLE MED DYB RYG

Hvis du har valgt en brudekjole med dyb ryg, kan det være svært at give dine bryster meget støtte. En BH går som bekendt oftest tværs over ryggen.
Hos Buch Couture har vi fundet en løsning, der fungerer godt for de fleste. Vi forhandler en multifunktionel BH fra det franske undertøjsmærke Simone Pérèle. Her krydser lukningen bagpå og føres over på maven, hvor BH’en lukkes. På den måde kan du have BH på samtidig med, at din brudekjole har dyb ryg.

FIND DIT BRUDEUNDERTØJ INDEN FITTING AF BRUDEKJOLEN

Når din brudekjole skræddersyes, tager vi hensyn til det undertøj, som du ønsker at have på. Det er derfor vigtigt, at du rimelig tidligt i processen finder frem til dit brudeundertøj. Hvis du pludselig har en anden BH på end den, vi har syet brudekjolen efter, kan det have afgørende betydning. Både model og skålstørrelser kan markant ændre udtrykket på brudekjolen.

Det samme gælder med shapewear. Det bedste vil være, hvis du medbringer det så tidligt i processen som muligt. Hvis det shapewear, du vælger, strammer meget op, kan det have indflydelse på placering af eksempelvis lynlås eller hvor meget plads, du skal have over hofterne i brudekjolen.

Hvis dine bryster har knap så meget behov for støtte, har du den mulighed, at du måske ikke har behov for at skulle have BH på under din brudekjole. Her kan det være, at du kan nøjes med nipplecover eller måske få isyet en lille skål i brudekjolen for at udjævne.
Hvis du vælger at have nipplecover på, anbefaler vi, at du går i gang i god tid med at finde nogen, som passer til dine behov. Det er vigtigt, at du bruger tid på at teste lidt forskellige af for at se, om de bliver siddende, hvor de skal. Det kan være en god idé at stressteste for at finde ud af, hvor godt de fungerer, hvis du skulle risikere at svede.

brude undertøj

SKAL JEG HAVE SHAPEWEAR PÅ UNDER MIN BRUDEKJOLE?

Vi anbefaler, at du tænker grundigt over, om du har behov for shapewear under din brudekjole.
Når brudekjolen skræddersyes, er der mange hensyn, man kan tage. Med små detaljer og den rette placering af skæringer kan man komme langt, og de fleste kan opnå en meget smuk figur uden brug af shapewear.

Dette er vores anbefaling, da du risikerer, at det shapewear, du vælger, kan blive synligt. Eksempelvis vil mange shapewear shorts gå ret højt op ved taljen, og måske endda over din taljeskæring. Det kan blive et problem, hvis din brudekjole har dyb ryg.

Når du skal købe shapewear, er det vigtigt at vælge den rigtige størrelse.

Hvis du ønsker at have shapewear på under din brudekjole, så gælder samme gode råd som ovenfor. Det skal være hudfarvet og sømløst. Gør derudover dig selv en tjeneste og køb den rigtige størrelse. Vælger du shapewear, der er for lille, slanker det ikke nødvendigvis mere. Det vil til gengæld trykke sammen og presse din hud steder hen, hvor det ikke er flatterende. Køber du shapewear for stort, mister det til gengæld effekten, og du risikerer, at det bare ender med at se slasket ud.

Når du skal finde den helt rette brudekjole, skal den gerne passe til din kropsform og understrege de smukkeste dele af din krop. Find frem til din kropsform og læs de bedste råd til at finde brudekjolen, der passer til dig, i vores blogindlæg om brudekjoler og kropsformer.

undertøj bryllup

DET MEST ESSENTIELLE BRUDEUNDERTØJ HOS BUCH COUTURE

Hos Buch Couture forhandler vi et lille udvalg af brudeundertøj fra det franske undertøjsmærke Simone Pérèle. Hos os finder du de uundværlige sømløse trusser og en multifunktionel BH.
BH’ens stropper kan sættes på kryds og tværs, og efter brylluppet vil den stadig være meget anvendelig. Den kan blandt andet sættes, så du kan have både en bred eller dyb udskæring på din brudekjole eller en brudekjole med halterneck.

Undertøjet kan prøves i atelieret i Aarhus. Book en brudekjolekonsultation hos Buch Couture. Sammen finder vi din drømmebrudekjole, og vi guider gerne dig personligt, så du kan finde ud af, hvilket brudeundertøj, der vil være det rette for dig.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.​

Har du lyst til at prøve brudekjoler? 

 

Book en tid og prøv vores eksklusive brudekjoler i atelieret i Aarhus.

 

En brudekjolekonsultation hos os er uden beregning og vi har altid kun en brud inde ad gangen.⁠


Vi har også altid cava på køl, så du skal blot finde en tid, der passer dig. 


Book din tid online nu.